Od tysięcy lat zielarze używają korzenia imbiru do łagodzenia problemów żołądkowych. Dzięki swojemu...
Koper włoski (Anethum graveolens), czyli chwast koperkowy, jest łatwym do zidentyfikowania i powszechnie...
Kminek (Cuminum cyminum) jest popularną przyprawą, która pochodzi z obszarów Bliskiego Wschodu i Indii...
Kardamon jest przyprawą powszechnie stosowaną w kuchni indyjskiej, daniach bliskowschodnich, napojach i wypiekach...
Cynamon jest przyprawą, na której ludzie polegają, robiąc wszystko, od szarlotki po francuskie tosty. Wykonuje...
Zioło powszechnie znane jako liść laurowy może pochodzić z różnych gatunków drzew. Jednym z bardziej...
Bazylia jest powszechnie stosowanym ziołem, które łatwo znaleźć w prawie każdym sklepie spożywczym i na...
Oregano (Origanum vulgare) to popularna świeża i suszona przyprawa stosowana w kuchni greckiej i włoskiej...
Rozmaryn (Rosmarinus officinalis) jest ziołem powszechnie stosowanym w kuchni cząberkowej. Rozmaryn jest...
Mięta pieprzowa (Mentha piperita) jest rośliną używaną do celów leczniczych. Olejek z tej rośliny jest...