Zioła

Korzyści dla zdrowia - Imbir

Od tysięcy lat zielarze używają korzenia imbiru do łagodzenia problemów żołądkowych. Dzięki swojemu...

Korzyści zdrowotne płynące ze spożywania kopru

Koper włoski (Anethum graveolens), czyli chwast koperkowy, jest łatwym do zidentyfikowania i powszechnie...

Korzyści zdrowotne wynikające z zastosowania kminku

Kminek (Cuminum cyminum) jest popularną przyprawą, która pochodzi z obszarów Bliskiego Wschodu i Indii...

Korzyści zdrowotne - Kardamon

Kardamon jest przyprawą powszechnie stosowaną w kuchni indyjskiej, daniach bliskowschodnich, napojach i wypiekach...

Korzyści zdrowotne wynikające z zastosowania cynamonu

Cynamon jest przyprawą, na której ludzie polegają, robiąc wszystko, od szarlotki po francuskie tosty. Wykonuje...

Korzyści zdrowotne wynikające ze spożywania liści laurowych

Zioło powszechnie znane jako liść laurowy może pochodzić z różnych gatunków drzew. Jednym z bardziej...

Korzyści zdrowotne - bazylia

Bazylia jest powszechnie stosowanym ziołem, które łatwo znaleźć w prawie każdym sklepie spożywczym i na...

Korzyści zdrowotne - Oregano

Oregano (Origanum vulgare) to popularna świeża i suszona przyprawa stosowana w kuchni greckiej i włoskiej...

Korzyści zdrowotne wynikające ze spożywania rozmarynu

Rozmaryn (Rosmarinus officinalis) jest ziołem powszechnie stosowanym w kuchni cząberkowej. Rozmaryn jest...

Korzyści zdrowotne mięty pieprzowej

Mięta pieprzowa (Mentha piperita) jest rośliną używaną do celów leczniczych. Olejek z tej rośliny jest...