Żółte babeczki z lukrem z mlecznej czekolady

image
Przejdź do przepisu

Te domowe babeczki smakują jak klasyczne ciasto z pudełka, ale jeszcze lepiej. Są wilgotne, puszyste i pełne bogatego, maślanego smaku dzięki roztopionemu w przepisie masłu. Krem maślany z mlecznej czekolady to kolejny klasyczny przepis. Jest tak soczysty i kremowy.

Te ciastka to doskonały, urodzinowy przysmak!

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Klasyczne żółte babeczki z mlecznoczekoladowym lukrem

  • Autor: Sally
  • Czas przygotowania: 20 minut
  • Czas gotowania: 22
  • minuty
  • Czas całkowity: 3 godziny
  • Plon: 12 babeczek
  • Kategoria: Babeczki
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Domowe żółte babeczki z kremowym lukrem z mlecznej czekolady i dodatkową posypką!


Składniki

Babeczki

  • 1 i 1/2 szklanki mąki uniwersalnej
  • (łyżka i wyrównana)
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 duże jajka
  • 2/3 szklanki cukru granulowanego
  • 3/4 szkl anki (1,5 laski) niesolonego masła
  • , roztopionego
  • 2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2filiżanki posypki

Czekolada mleczna Krem maślany Frosting

  • 1 fil iżanka (2 laski) niesolone
  • masło, zmiękczone do temperatury pokojowej
  • 3 i 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szkl anki niesłodzonego naturalnego kakao w proszku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 3 łyżki pół na pół, mleko lub ciężka śmietana
(użyłam beztłuszczowej pół na pół)

Instrukcje

  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 350°F (177°C). Formę do muffinów wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić na bok.
  2. Przygotuj babeczki:
  3. Ubij mąkę, proszek do pieczenia i sól razem w średniej misce. Odstaw na bok. W innej średniej misce, ubij jajka i cukier za pomocą miksera (z łopatką) lub elektrycznego miksera ręcznego, aż będą jasne i spienione, około 2 minut. Podczas ubijania, powoli wlewać masło, a następnie wanilię. Podczas mieszania, dodaj połowę suchych składników, następnie dodaj całe mleko, a następnie resztę suchych składników. Nie mieszaj ciasta zbyt mocno. Delikatnie wsyp 1/2 szklanki posypki.
  4. Rozłóż ciasto równomiernie w przygotowanych foremkach do babeczek. Piec przez około 20-25 minut, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Pozostaw babeczki do całkowitego ostygnięcia przed lukrowaniem.
  5. Przygotuj lukier:
  6. Przesiej 3 filiżanki cukru pudru i kakao w proszku do średniej miski. Odstaw na bok.
  7. Na średnich obrotach, kremuj masło przez kilka minut w mikserze z przystawką łopatkową. Zmień prędkość na NISKĄ i powoli wsyp suche składniki. Uważaj, aby suche składniki nie rozsypały się wszędzie! Mieszaj, aż cukier i kakao zostaną wchłonięte przez masło.
  8. Zwiększ prędkość miksera do średniej i dodaj wanilię i sól. Powoli dodaj pół na pół (lub mleko lub śmietanę) i ubijaj przez około 2 minuty lub do momentu, aż lukier osiągnie pożądaną grubość. Dodaj ostatnią 1/2 szklanki cukru pudru, jeśli potrzeba, aby zwiększyć grubość lukru (ja nie potrzebowałam).
  9. Pipe lub rozprowadzić lukier na ostudzonych babeczkach. Udekoruj dodatkowymi posypkami, jeśli chcesz.

Uwagi

  1. Zanim zaczniesz, sprawdź 10 wskazówek jak upiec najlepsze babeczki!

Słowa kluczowe:

żółte babeczki z lukrem z mlecznej czekolady

Przepisy powiązane

  • Ciasteczkowo-kremowe babeczki z czekoladowym lukrem
  • Żółte babeczki z polewą czekoladową
  • Babeczki z białą czekoladą
  • Babeczki czekoladowe z lukrem z solonego karmelu

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły