Precelki w czekoladzie

image
Przejdź do przepisu

Precle w polewie czekoladowej - tak proste do zrobienia, a jednak zawsze przyciągają tłumy!

Mój ulubiony przysmak na prawie każde święta ????

Lubię pokrywać je tęczową posypką na urodziny

...

Pomarańczową, żółtą i czarną posypką na Halloween

...

Zielona + czerwona na Boże Narodzenie

...

I różowa + czerwona posypka na Walentynki!

Moje ulubione precle do oblewania czekoladą to pręciki precli lub miodowe skręty precli pszennych. Uważam, że pręciki lub paluszki precli są o wiele łatwiejsze do maczania, ale nie krępuj się użyć dowolnego precla.

Możesz wykazać się kreatywnością i użyć dodatków innych niż posypki, takich jak pokruszone oreo, pokruszone laski cukrowe, pokruszone orzechy lub mini m&ms.

Wydrukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Moje klasyczne precle w czekoladzie

  • Autorka: Sally
  • Prep Time: 10 minut
  • Czas gotowania: 0 minut
  • Całkowity czas: 30 minut
  • Wydajność: służy 12-16
  • Kategoria: Deser
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Precle w czekoladzie są tak proste do zrobienia, a jednak zawsze przyciągają tłumy!


Składniki

  • dwa 4-mililitrowe tabliczki półsłodkiej czekolady wysokiej jakości(113 g każda), drobno posiekane*.
  • 1 torebka precli pszennych miodowych (lub 4 filiżanki precli w dowolnych kształtach)
  • posypki

Instrukcje

  1. Dużą blachę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Odstawić na bok.
  2. W mikrofalówce połam batoniki czekoladowe na małe kawałki, aby łatwo się roztopiły. Gotować w mikrofalówce na wysokim ogniu przez 30 sekund. Wyjąć i mieszać przez około minutę. Czekolada nadal będzie się topić podczas mieszania. W razie potrzeby gotuj w mikrofalówce co 10 sekund, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
  3. Weź precla i zanurz go w czekoladzie, używając łyżki, aby równomiernie pokryć 1/2 precla. Potrząśnij lekko preclem, aby usunąć nadmiar czekolady. Natychmiast pokryj czekoladę posypkami, zanim czekolada stwardnieje. Zwykle robię to na papierowym talerzu, aby wyłapać posypki, które nie trafią w precla.
  4. Umieść każdego precla na wyłożonej papierem pergaminowym blasze do pieczenia i odstaw do lodówki na około 10 minut, aby czekolada stwardniała. Kiedy czekolada zastygnie, przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.

Uwagi

  1. Czekolada: Unikaj wiórków czekoladowych, które nie są przeznaczone do maczania. Można znaleźć tabliczki czekolady tuż obok wiórków czekoladowych w alei do pieczenia. Są one sprzedawane w 4 uncji barów. Lubię marki Bakers lub Ghirardelli.
  2. Zawirowana czekolada: Dla swirling czekolady, jak pokazano w kilku z tych zdjęć, stopić 4 uncje półsłodkiej czekolady i 4 uncje białej czekolady oddzielnie. W płytkiej misce lub papierowym talerzu (użyłam papierowego talerza), wlej półsłodką czekoladę do kałuży i nałóż na nią białą czekoladę. Zawinąć precla w czekoladę i posypać posypką.

Słowa kluczowe: precle w czekoladzie

Przepisy powiązane

  • Czekoladowe precelki z masłem orzechowym
  • Krówki czekoladowe z zawijasami Candy Cane
  • Pretzel Hugs
  • Uściski z precli

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły