Posypka Golden Oreo Fudge

image
Przejdź do przepisu

Gładkie, kremowe i bardzo łatwe w przygotowaniu waniliowe ciasteczka krówki wypełnione złotymi Oreos i posypką.

Ta krówka smakuje jak kremowe nadzienie z prawdziwego Oreo. Cały kwadrat krówki z tym wspaniałym kremowym nadzieniem!!! To jest hipnotyzujące.

Minimalna ilość pracy przygotowawczej, minimalna ilość składników, a efekt końcowy to TAKA niesamowitość? To niebezpieczne, jak proste jest zrobienie tej posypanej krówki. Uważaj się za ostrzeżonego.

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikona odcisku ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Posypka Złota Krówka Oreo

  • Autorka: Sally
  • Prep Time: 15 minut
  • Czas gotowania: 5 minut
  • Całkowity czas: 4 godziny
  • Plon: 64 1-calowe kwadraty
  • Kategoria: Cukierki
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Gładkie, kremowe i super proste waniliowe krówki wypełnione złotymi Oreos i posypkami.


Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki(300g) granulowanego cukru
  • 6 łyżek stołowych(90g) niesolonego masła
  • 1/3 szklanki mleka odparowanego (połowa standardowej wielkości puszki) - nie beztłuszczowego
  • 1 filiżanka kremu marshmallow (aka Fluff)
  • 1 i 1/4 szklanki (225g) wiórków z białej czekolady
  • 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 10-12 Golden Oreos
  • 1/4 filiżanki (40g) posypki

Instrukcje

  1. Formę do pieczenia o wymiarach 8×8 wyłożyć folią aluminiową. Odstawić na bok.
  2. W małym rondelku na średnim ogniu połącz cukier, masło i mleko odparowane. Ciągle mieszać przez 3 minuty lub do całkowitego rozpuszczenia masła. Zwiększ ogień do średniego, a następnie pozwól gotować się przez minutę. Mieszanka będzie miała beżowy kolor. Zdejmij rondel z ognia i wmieszaj krem marshmallow oraz chipsy z białej czekolady. Mieszaj, aż wiórki całkowicie się rozpuszczą, a masa stanie się gładka - będzie dużo mieszania. Dodaj ekstrakt z wanilii i mieszaj aż do połączenia.
  3. Pokruszyć 5-6 Oreos i dodać je do masy krówkowej. Rozłóż na przygotowaną patelnię i dodaj 5-6 pokruszonych Oreos oraz posypkę. Spodnią stroną szpatułki delikatnie docisnąć Oreos i posypki, aby przylegały do wierzchu krówki.
  4. Schłodzić krówki w lodówce do zastygnięcia, co najmniej 3-4 godziny lub nawet przez noc. Pokroić na kwadraty. Krówki zachowują świeżość przechowywane pod przykryciem w lodówce do 5 dni.

Uwagi

  1. Instrukcja zamrażania: Możesz zrobić tę krówkę 2-3 miesiące wcześniej, zamrażając kwadraty krówki w tupperware ułożone między papierem pergaminowym. Rozmrażać przez noc w lodówce przed podaniem.

Słowa kluczowe: krówka z posypką

A w czasie świąt spróbuj dzisiejszej złotej krówki oreo z posypką świąteczną!

Przepisy powiązane

  • Złote Trufle Oreo
  • Golden Oreo Cake Batter Blondies
  • Candy Cane Chocolate Swirl Fudge
  • Czekoladowe ciasteczka krówki z kremem Candy Cane Buttercream