Posypane ciasteczkowe babeczki sernikowe

image
Przejdź do przepisu

Kiedy nie możesz się zdecydować, czy na deser wybrać sernik, posypkę czy ciasteczka z kawałkami czekolady... zjedz wszystkie trzy!

Od teraz, świętujmy posypkowe piątki. Piątki to doskonała wymówka dla posypek, prawda?!

Zastanawiając się nad kolejnym pretekstem do zrobienia czekoladowych ciasteczek, zaczęłam myśleć o tym, jak smaczne są posypki w połączeniu z czekoladowymi ciasteczkami. Cake Batter Chocolate Chip Cookie, anyone? (<- najbardziej popularny przepis na mojej stronie!) A jak smaczny jest sernik z ciasteczkami z kawałkami czekolady? Kiedyś w restauracji zjadłam gruby kawałek sernika z czekoladowymi ciasteczkami i chyba zemdlałam z wrażenia. Tak więc dzisiejszy przepis zrodził się z mojej miłości do ciasteczek z kawałkami czekolady, miłości do posypek i miłości do sernika

. Trifecta niesamowitości.

Posypki i wiórki czekoladowe są po prostu stworzone do bycia...

Nie będę Was przeprowadzać przez to, jak zrobić ciasteczka z kawałkami czekolady ponownie, ale warto wiedzieć, jak bardzo są one dobre. Przepis na ciasteczka z kawałkami czekolady wymaga użycia skrobi kukurydzianej w cieście - skrobia kukurydziana sprawia, że ciasteczka są niewiarygodnie miękkie i gęste, podobnie jak zupy, nadzienia do ciast i sosy. Przygotuj ciasto na ciasteczka (nie musisz go chłodzić!), wyciśnij 1,5 łyżki do każdej wyłożonej papierem foremki i piecz przez 10 minut, zanim przygotujesz warstwę sernika. Moje super miękkie, grube babeczki z kawałkami czekolady pełnią dziś rolę sernika.

Po 10 minutach wyjmij "skórkę" z kubeczków z czekoladowymi ciasteczkami z piekarnika. Na wierzch nałóż 1 czubatą łyżkę stołową ciasta sernikowego i włóż z powrotem do piekarnika, aby piec jeszcze przez około 18 minut. I już, gotowe. Czyż to nie było łatwe?

Pokochasz zatapianie swoich zębów w tych ciasteczkowych kubeczkach. To znaczy, dostajesz dwa desery w jednym! Miękkie, kruche ciasteczka + kremowy sernik. Posypka + ciasteczka z kawałkami czekolady. Nie trzeba dodawać, że pochłonęliśmy je, jakby nie było jutra.

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Babeczki z posypką sernikową

5 z 1 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 15 minut
  • Czas gotowania: 28 minut
  • Całkowity czas: 2 godziny
  • Plon: 24 ciasteczka
  • Kategoria: Deser
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Kiedy nie możesz się zdecydować, czy na deser wybrać sernik, posypkę czy ciasteczka z kawałkami czekolady... zjedz wszystkie trzy!


Składniki

Ciasteczkowe kubeczki

  • 3/4 fil iżanki(170g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3/4 filiżanki (150g) pakowanego jasnego lub ciemnego brązowego cukru
  • 1/4 filiżanki (50g) granulowanego cukru
  • 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
  • 2 filiżanki (250g) mąki uniwersalnej (łyżka i wyrównana)
  • 2 łyżeczki skrobia kukurydziana
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 1 i 1/4 szklanki(225g) półsłodkich wiórków czekoladowych

Warstwa sernikowa

  • 16 uncji(448g) kremowego sera, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1/2 szklanki (100g) granulowanego cukru
  • 1 duże jajko
  • 3/4 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
  • 1/2 filiżanki posypek (nie używaj nonpareils - będą krwawić swoim kolorem)

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż dwie foremki do muffinów po 12 sztuk wkładkami. Odłóż na bok.
  2. Przygotować ciasteczka: W dużej misce, używając ręcznego miksera lub miksera z łopatkami, ubij masło z cukrem na średnich obrotach, aż będzie puszyste i jasne. Wmieszaj jajko i wanilię. Zeskrobać po bokach, jeśli trzeba. W osobnej misce połącz mąkę, skrobię kukurydzianą, sodę i sól. Na niskich obrotach, powoli wmieszaj do mokrych składników. Wmieszaj wiórki czekoladowe. Ciasto będzie gęste.
  3. Wyciśnij 1,5 łyżki ciasta do każdej formy na muffinki. Piec tylko przez 10 minut. W tym momencie nie będą jeszcze upieczone, ale wrócą do piekarnika.
  4. Przygotuj sernik: Za pomocą ręcznego miksera na średnich obrotach, ubij razem serek śmietankowy, cukier, jajko i wanilię, aż do uzyskania całkowicie gładkiej masy. Wmieszaj posypki, upewniając się, że nie przesadzisz z mieszaniem, aby ich kolor się nie rozmył. Nałóż 1 czubatą łyżkę ciasta sernikowego na każde ciasteczko, rozprowadzając je tak, aby całkowicie pokryło ciasteczko.
  5. Włóż pucharki z ciasteczkami z powrotem do piekarnika i piecz jeszcze przez około 18 minut, upewniając się, że wierzch sernika nie zbrązowiał. Babeczki są gotowe w piekarniku, gdy polewa sernikowa przestanie się ruszać, gdy potrząśniesz patelnią. Przykryj pucharki folią aluminiową, jeśli wierzch zbyt szybko zbrązowieje. Pozostaw do ostygnięcia i ciesz się. Z 24 foremek. Ciasteczkowe kubeczki pozostają świeże przykryte w temperaturze pokojowej przez 12-24 godzin, a następnie muszą być przechowywane w lodówce do 4 dni.

Słowa kluczowe: sernik z posypką, ciasteczka z sernikiem, ciasteczka z sernikiem

Przepisy powiązane

  • Ciasteczka sernikowe Oreo
  • Sernik Funfetti
  • Miękkie ciasteczka cukrowe z posypką
  • Ciasto Funfetti Sugar Cookie

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły