Mrożone ciasto z masłem orzechowym

image
Przejdź do przepisu Drukuj zegar ikona zegar ikona sztućce ikona sztućce ikonaflaga ikonaflaga ikonafolderfolder ikonainstagraminstagram ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikonakwadraty ikona serce ikona serce stałe ikona serce stałe ikona

Mrożone ciasto z masłem orzechowym

  • Autorka: Sally
  • Prep Time: 30 min.
  • Czas gotowania: 0 minut
  • Całkowity czas: 4 godziny, 30 minut (lub przez noc)
  • Wydajność: służy 8-10
  • Kategoria: Desery mrożone
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Lekkie ciasto bez pieczenia z masłem orzechowym. Niesamowite!


Składniki

Ciasteczko Oreo Crust

  • 24 Oreos
  • 1/4 szklanki masła, roztopionego

Nadzienie

  • 1/2 szkl anki + 2 łyżki stołowe kremowego masła orzechowego
  • 1/2 filiżanki cukier granulowany
  • 1/4 filiżanki mleko
  • 8 uncji sera śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, zmiękczonego (można też użyć beztłuszczowego)
  • 8uncji beztłuszczowej bitej polewy (użyłam Cool Whip Free)*.
  • 1/4 szklanki syrop czekoladowy
  • 1 filiżanka pokruszonych kawałków Reese's Pieces, podzielone

Instrukcje

  1. Najpierw przygotuj ciasto z ciasteczek Oreo: Pokrusz Oreo na drobne okruchy za pomocą robota kuchennego lub blendera. Za pomocą gumowej łopatki lub drewnianej łyżki wymieszamy okruchy Oreo z roztopionym masłem. Może się wydawać, że jest za mało masła, ale wszystko się połączy.
  2. Przełóż do 9- lub 10-calowej formy do pieczenia, wciskając okruchy na dno i po bokach tak bardzo, jak to tylko możliwe. Spróbuj zrobić skórkę o grubości 1/8 cala dookoła. Nie musi być idealna. Umieść w zamrażarce, gdy będziesz robić nadzienie.
  3. Przygotuj nadzienie: Wymieszaj masło orzechowe, cukier, serek śmietankowy i mleko razem w dużej misce. Użyłem miksera elektrycznego, ale gumowa szpatułka lub drewniana łyżka zrobi sztuczkę. Mieszać, aż mieszanina jest całkowicie gładka. Delikatnie wmieszaj bitą polewę.
  4. Wyjąć ciasto z zamrażarki i nałożyć 1/2 nadzienia na ciasto. Posypać 1/2 pokruszonych kawałków Reese's Pieces. Nałożyć resztę nadzienia, mieszając, aby uzyskać gładką powierzchnię. Polej syropem czekoladowym i pozostałymi kawałkami Reese's Pieces.
  5. Zamrażaj przez co najmniej 4 godziny lub przez noc. Na 20 minut przed podaniem wyjmij z zamrażarki i pozostaw na zewnątrz, aby delikatnie rozmrozić. Dzięki temu ciasto było o wiele łatwiejsze do krojenia.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania: Ciasto może być wykonane z wyprzedzeniem, pokryte szczelnie, i zamrożone do 2-3 dni.
  2. Bita polewa: Zamiast bitej polewy, można użyć 1 filiżankę świeżej bitej śmietany. Połącz 1 filiżankę śmietany z 3-4 łyżkami cukru i ubij na wysokich obrotach przez 3-4 minuty, aż będziesz miał bitą śmietanę.
  3. Polewy: Nie krępuj się użyć dowolnych polew cukierniczych. Peanut butter cups, kruszone ciasteczka, batoniki, kokos, wiórki czekoladowe, itp. Warstwa z sosem karmelowym, użyj graham cracker crust, lub użyć mniej lub więcej cukru w zależności od gustu. To jest ciasto, które można bardzo łatwo dostosować.
  4. Zaadaptowane z Chudego Smaku.

Słowa kluczowe: chude mrożone ciasto z masłem orzechowym, mrożone ciasto z masłem orzechowym

Przepisy powiązane

  • Ciasteczka Snickers z masłem orzechowym
  • Najbardziej kremowy lukier z masła orzechowego
  • Sweethearts z masłem orzechowym
  • Niewiarygodne ciasto z masłem orzechowym

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły