Mrożone ciasto miętowo-czekoladowe

image
Przejdź do przepisu

Lekkie, mrożone ciasto czekoladowe z miętowym lukrem Oreo.

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Chude mrożone ciasto miętowo-czekoladowe

5 z 1 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 30 min.
  • Czas gotowania: 0 minut
  • Całkowity czas: 4 godziny, 30 minut (lub przez noc)
  • Wydajność: służy 8-10
  • Kategoria: Desery mrożone
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Lekkie, mrożone ciasto miętowo-czekoladowe z chłodzącą, miętową kruszonką Oreo. Bez pieczenia!


Składniki

Ciasteczkowa polewa z Oreo

  • 24 miętowe ciasteczka Oreo lub zwykłe Oreo
  • 1/4 szklanki niesolonego masła, roztopionego

Nadzienie

  • 8 oz sera śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 8 oz beztłuszczowej rozmrożonej bitej polewy (np. Cool Whip Free)*.
  • 1/2 szklanki cukier granulowany
  • 1/4 szklanki niesłodzonego kakao w proszku
  • 1/4 szklanki mleko
  • 1/4 filiżanki syrop czekoladowy
  • 1 filiżanka Andes Mints Creme de Menth Baking Chips lub posiekane Andes Mints

Instrukcje

  1. Najpierw przygotujemy ciasto z ciasteczek Oreo: Rozdrobnij miętowe Oreo na drobny okruch za pomocą robota kuchennego lub blendera. Za pomocą gumowej szpatułki lub drewnianej łyżki wymieszamy okruchy Oreo z roztopionym masłem. Może się wydawać, że jest za mało masła, ale wszystko się połączy. Przełóż do 9- lub 10-calowej formy do pieczenia, wciskając okruchy na dno i po bokach tak bardzo, jak to tylko możliwe. Spróbuj zrobić skórkę o grubości 1/8 cala dookoła. Nie musi być idealna. Umieść w zamrażarce, gdy będziesz robić nadzienie.
  2. Przygotuj nadzienie do ciasta: Wymieszaj zmiękczony serek śmietankowy, mleko, cukier i kakao w proszku razem w dużej misce. Użyłem miksera elektrycznego dla łatwości, ale gumowa szpatułka lub drewniana łyżka zrobi sztuczkę. Mieszaj, aż masa będzie całkowicie gładka. Delikatnie wmieszaj bitą polewę.
  3. Wyjąć ciasto z zamrażarki i nałożyć 1/2 nadzienia na ciasto. Posypać 1/2 chipsów Andes Mint. Na wierzchu ułożyć resztę nadzienia, mieszając, aby uzyskać całkowicie gładką warstwę. Polej syropem czekoladowym i pozostałymi miętowymi wiórkami Andes.
  4. Zamrażać przez co najmniej 4 godziny lub przez noc. Na 20 minut przed podaniem, wyjąć z zamrażarki i pozostawić na zewnątrz, aby delikatnie rozmrozić. Dzięki temu ciasto było o wiele łatwiejsze do krojenia. Ja dodałam więcej syropu czekoladowego przed podaniem, ale jest to całkowicie opcjonalne.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania: Ciasto może być wykonane z wyprzedzeniem, pokryte szczelnie, i zamrożone do 2-3 dni.
  2. Bita polewa: Zamiast bitej polewy, można użyć 1 filiżankę świeżej bitej śmietany. Połącz 1 szklankę gęstej śmietany z 3-4 łyżkami cukru i ubijaj na wysokich obrotach przez 3-4 minuty, aż uzyskasz bitą śmietanę.
  3. Dostosuj to ciasto do własnych potrzeb! Ten przepis jest bardzo elastyczny, co jest jego najlepszą częścią. Można użyć graham cracker crust, udekorować z posypką, wiórkami czekoladowymi, lub ulubionego batonika. Użyj beztłuszczowego sera śmietankowego, o niskiej zawartości tłuszczu, lub pełnego tłuszczu. Użyj chudego mleka, mleka pełnego, mleka migdałowego lub mleka sojowego. Istnieje tak wiele opcji, aby to ciasto nadaje się do swoich upodobań i / lub potrzeb dietetycznych.

Słowa kluczowe: chudy mrożony miętowy placek czekoladowy, mrożony miętowy placek czekoladowy

Przepisy powiązane

  • Andes Mint Chocolate Chip Fudge
  • Brownie z miętowym sernikiem czekoladowym
  • Miętowo-czekoladowe smoothie
  • Czekoladowe babeczki z miętowym lukrem

Komentarze (0)

Zostaw komentarz

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły