Miękkie ciasteczka cukrowe z posypką

image
Przejdź do przepisu

Przepis na miękkie i kruche ciasteczka cukrowe z posypką.

Mam w swoim archiwum kilka przepisów na ciasteczka bazowe. Z tych przepisów na ciasteczka bazowe, możesz stworzyć wiele ciasteczek z tego samego ciasta. Na przykład:

  • Mój przepis na miękko wypiekane ciasteczka z kawałkami czekolady jest idealny z różnymi dodatkami.
  • Mój przepis na miękkie i gęste ciasteczka z masłem orzechowym jest wspaniały zarówno w wersji zwykłej, jak i z wiórkami czekoladowymi!
  • A mój super-gęsty czekoladowy spód do ciasteczek wygrał ostatnio konkurs wypieków Nestle.

A teraz mamy podstawowy przepis na ciasteczka cukrowe z posypką w stylu kropli!

Jak zrobić posypane ciasteczka cukrowe?

Składniki są proste. Potrzebujesz sody oczyszczonej i kremu winnego, aby podnieść te ciasteczka. Jeśli śmietana tartar jest niedostępna, spróbuj je z proszkiem do pieczenia zamiast. Aby to zrobić, postępuj zgodnie z moim przepisem na ciasteczka cukrowe z kroplą.

Przepis robi małą partię i może łatwo być podwojony dla dużej rodziny, get together, lub partii. Z jednej partii upieczesz około 15 przyzwoitej wielkości ciasteczek. Wystarczy, aby umieścić je w słoiku z ciasteczkami.

Jest tu miejsce na mnóstwo posypek. Ciasto jest wystarczająco gęste, aby pomieścić sporą ilość tych dobrych rzeczy. Podczas testowania przepisów stwierdziłam, że ciasto na ciasteczka cukrowe może być zbyt tłuste, co utrudnia umieszczenie w nim posypki. Nie te - są idealną miękką poduszką dla mnóstwa posypek.

Jestem przekonana, że nic nie może się równać z zatopieniem zębów w miękkim, kruchym cukrowym ciasteczku. Te ciasteczka są tak delikatne, że rozpływają się w ustach.

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Miękkie ciasteczka z posypką cukrową

4,9 z 10 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 2 godziny, 10 minut
  • Czas gotowania: 12 minut
  • Całkowity czas: 2 godziny, 45 minut
  • Wydajność: 15-16 dużych ciasteczek
  • Kategoria: Ciasteczka
  • Sposób przygotowania: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Mój absolutnie ulubiony przepis na miękko wypieczone, kruche ciasteczka z posypką cukrową. Nie zostanie z nich ani okruszek!


Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki (188g) mąki uniwersalnej (łyżka i wyrównana)
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soda oczyszczona
  • 1/2 łyżeczki śmietana z winem
  • 1/4 łyżeczki sól
  • 1/2 szklanki(115g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3/4 filiżanki (150g) granulowanego cukru
  • 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy
  • 1/2 filiżanki(80g) posypki, plus więcej do posypania*.

Instrukcje

  1. W średniej misce wymieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, śmietanę i sól. Odstawimy na bok.
  2. W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego lub miksera z łopatką, ubijemy masło i cukier kryształ na średnich obrotach, aż powstanie krem, około 1 minuty. Dodać jajko i ekstrakt waniliowy i ubijać na wysokich obrotach do połączenia, około 1 minuty. Zeskrobać boki i dno miski i ponownie ubić, jeśli trzeba, do połączenia.
  3. Dodaj suche składniki do mokrych składników i mieszaj na niskich obrotach, aż do połączenia. Wsypać 1/2 szklanki posypek. Ciasto będzie gęste i klejące. Nabierać duże porcje ciasta (około 2 łyżki stołowe każda) i zwijać w kulki. Jeśli chcesz, możesz lekko zanurzyć wierzch kulek w posypce. Umieść kulki na dużym talerzu lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
  4. Przykryć i schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny (lub do 4 dni).
  5. Rozgrzać piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż blachy papierem pergaminowym lub silikonową matą do pieczenia. Odłóż na bok.
  6. Ułóż schłodzone kulki z ciasta na ciasteczka w odległości 3 cali od siebie na blachach. Piecz przez 11-12 minut lub do lekkiego zrumienienia po bokach. Środki będą wyglądały na bardzo miękkie.
  7. Wyjmij z piekarnika i pozwól ciasteczkom ostygnąć na blasze przez 5 minut, a następnie przenieś je na drucianą półkę do całkowitego ostygnięcia.
  8. Ciasteczka zachowują świeżość pod przykryciem w temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania: Możesz przygotować ciasto na ciasteczka, uformować z niego kulki i schłodzić je w lodówce do 4 dni. (Patrz uwaga o chłodzeniu ciasta). Kuleczki z ciasta zamrażać dobrze do 3 miesięcy. Zamrożone kuleczki z ciasta ciasteczkowego piec przez dodatkową minutę, nie trzeba ich rozmrażać. Kliknij tutaj po moje wskazówki i porady dotyczące zamrażania ciasta na ciasteczka. Upieczone ciasteczka zamrażać dobrze przez okres do 3 miesięcy.
  2. Masło w temperaturze pokojowej: Oto moja sztuczka na zmiękczenie masła szybko. Działa za każdym razem.
  3. Posypki: Wszelkie posypki są świetne, ale polecam unikanie nonpareils (małe kulki), ponieważ mają tendencję do krwawienia ich kolor w cieście ciasteczkowym i ciasta.
  4. Chłodzić Ciasto Cookie: Schłodzenie ciasta na ciasteczka jest konieczne. Te ciasteczka są bardzo maślane i im zimniejsze ciasto, tym mniej ciasteczka cukrowe będą się rozprzestrzeniać. Ciasto może dostać trochę twardy po 2 godzinach w lodówce, więc polecam toczenia ciasta w kulki przed schłodzeniem. Oto wszystkie moje wskazówki, jak zapobiec nadmiernemu rozsypywaniu się ciasteczek.

Słowa kluczowe: ciasteczka cukrowe z posypką

Zobacz więcej przepisów z posypką.

Zobacz więcej przepisów na ciasteczka.

Przepisy powiązane

  • Ogromne ciasteczka cukrowe
  • Jedno gigantyczne ciasteczko z cukrem
  • Miękkie ciasteczka cukrowe
  • Ciasto Funfetti Sugar Cookie

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły