Kremowy lukier truskawkowy

image
Przejdź do przepisu

Pozwól, że nauczę Cię jak zrobić naturalnie aromatyzowany (i kolorowy) truskawkowy lukrowany krem maślany

. Sekretem jest zastąpienie części cukru pudru sproszkowanymi liofilizowanymi truskawkami. Po prostu zmiel liofilizowane truskawki na proszek za pomocą robota kuchennego. Ten truskawkowy krem jest bardzo kremowy i gładki, o intensywnym truskawkowym smaku.

Porozmawiajmy o tym, jak zrobić truskawkowy krem maślany.

Truskawkowe lukry zawsze pozostawiały mnie w poczuciu porażki. Problem w tym, że zawsze próbowałam zrobić go ze świeżych truskawek. Siekałam je, nawet trochę osuszałam, a następnie wrzucałam do waniliowego lukru. Z powodu nadmiaru wilgoci krem natychmiast się zsiadał. Zamiast polegać na sztucznym truskawkowym aromacie, zastosowałam sztuczkę, której nauczyłam się podczas pisania mojej książki kucharskiej "Sally's Candy Addiction". Użyj truskawkowego pyłu!

W tej książce kucharskiej mam przepis na truskawkowe cukierki z kremem maślanym - są to właściwie te śliczne różowe cukierki w paski, które widzicie na okładce. Nadzienie jest kremowe i gładkie z dużą ilością skoncentrowanego smaku truskawkowego, który- zgadliście- jest zrobiony z liofilizowanych truskawek. Postanowiłam zrobić lukrowany lukier truskawkowy dokładnie w ten sam sposób.

Jak zrobić kremowy lukier truskawkowy: Szybki film instruktażowy


Kremowy lukier truskawkowy Składniki

  1. Liofilizowane truskawki: Zmiel je na drobny proszek za pomocą robota kuchennego lub blendera. Chcesz zrobić krem malinowy? Zamiast tego użyj liofilizowanych malin.
  2. Niesolone masło: Zacznij od masła o temperaturze pokojowej. Masło o temperaturze pokojowej jest chłodniejsze niż Ci się wydaje. Jeśli masło jest zbyt ciepłe, lukier będzie miał tłusty smak.
  3. Cukier puder: Cukier puder jest większość tego lukru, słodząc go i wiążąc składniki razem.
  4. Śmietana lub mleko: Płyn rozrzedza i dodaje kremowości do lukru. Możesz użyć ciężkiej śmietany lub mleka. Half-and-half działa zbyt.
  5. Ekstrakt waniliowy: Ekstrakt waniliowy dodaje niesamowity smak.
  6. Sól: Szczypta soli równoważy całą słodycz.

Baker's Tip: Nie używaj "suszonych truskawek", które są jak rodzynki, suszone morele i suszony ananas. Mają one gumowatą konsystencję i nie rozdrabniają się na proszek. Potrzebujesz liofilizowanych truskawek, z których usunięto całą wilgoć. Są to truskawki, które można znaleźć w niektórych płatkach śniadaniowych w pudełkach.

Gdzie mogę kupić liofilizowane truskawki?

Są one bardziej powszechne, niż myślisz. Ja zawsze znajduję liofilizowane truskawki w moim zwykłym sklepie spożywczym w dziale z suszonymi owocami. Wegmans, Giant, Trader Joe's, Whole Foods, Amazon i Target mają je w swojej ofercie.


Co najlepiej smakuje z lukrem truskawkowym?

Możliwości są nieskończone.

  • Babeczki waniliowe
  • Babeczki pistacjowe
  • Babeczki czekoladowe
  • Waniliowe ciasto 6-calowe
  • Babeczki z masłem orzechowym
  • Babeczki Bananowe
  • 6-calowy tort Zebra (tort na 1. urodziny mojej córki)
  • Babeczki cytrynowe (na zdjęciu powyżej i poniżej)

Możesz też dodać odrobinę białej czekolady, tak jak ja to robię z tymi babeczkami truskawkowymi z białą czekoladą lub zamienić go na krem śmietankowo-serowy, tak jak ja to robię z moim ciastem truskawkowym.

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Lukier truskawkowy

4,8 z 16 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 10 minut
  • Czas gotowania: 0 minut
  • Całkowity czas: 10 minut
  • Wydajność: około 3 filiżanki
  • Kategoria: Lukry
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Domowy lukier truskawkowy o prawdziwym, naturalnym smaku truskawek!


Składniki

  • 1 filiżanka (około 25g) liofilizowanych truskawek
  • 1 filiżanka(235g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 4 filiżanki (480g) cukru pudru
  • 1/4 filiżanki (60ml) śmietany lub mleka pełnego, w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy
  • sól, do smaku

Instrukcje

  1. Za pomocą blendera lub robota kuchennego rozdrobnimy liofilizowane truskawki na proszek. Powinno być około 1/2 szklanki. Odłożymy na bok.
  2. W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego lub stojącego z łopatką lub trzepaczką, ubijemy masło na średnich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji, około 2 minut. Dodaj cukier puder, proszek truskawkowy, śmietanę/mleko i wanilię. Ubijać na niskiej prędkości przez 30 sekund, następnie przełączyć na wysoką prędkość i ubijać przez 2 minuty. Doprawić do smaku. Dodać jeszcze 1-2 łyżki śmietany/mleka, jeśli trzeba, aby rozrzedzić ciasto. (Ja zwykle dodaję co najmniej 1 więcej.) Dodaj szczyptę soli, jeśli lukier jest zbyt słodki.
  3. Użyj natychmiast lub przykryj szczelnie i przechowuj do 1 tygodnia w lodówce lub do 3 miesięcy w zamrażarce. Po zamrożeniu rozmrozić w lodówce, a następnie ubić lukier na średnich obrotach przez kilka sekund, aby znów był kremowy. Po rozmrożeniu lub schłodzeniu, ubijanie z odrobiną śmietany lub mleka pomoże ponownie rozrzedzić lukier, jeśli zajdzie taka potrzeba. (W lodówce usztywnia się).

Uwagi

  1. Ciężka śmietana: Ciężka śmietana daje bardzo kremowy lukier, ale pełne mleko lub nawet pół na pół też działa. Mleko o niższej zawartości tłuszczu lub bezmleczne działa w szczyptę, ale lukier nie jest tak kremowy.
  2. Ilość: Ten przepis jest wystarczający do oszronienia 12-18 babeczek lub cienkiej warstwy na ćwierć arkuszu ciasta 9×13 cali. 1.5x przepis na dwuwarstwowe ciasto. (Podwojenie przepisu byłoby o wiele za dużo).

Słowa kluczowe: lukier truskawkowy, lukier

Przepisy powiązane

  • Babeczki pistacjowe z lukrem truskawkowym
  • Czekoladowy lukier serowy
  • Babeczki Bananowo-Czekoladowe z Truskawkowym Kremowym Lukrem Serowym
  • Najbardziej kremowy lukier z masła orzechowego

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły