Jak zrobić ciasteczka piłkarskie

image
Przejdź do przepisu

Połowa zabawy w dniu meczu to jedzenie, a z pewnością zdobędziesz punkty dzięki tym uroczym, domowym ciasteczkom ciasteczka piłkarskie. Miękkie, maślane i z nutą wanilii, są pokryte ulubionym przez czytelników słodkim lukrem królewskim. Podawaj je podczas meczów piłki nożnej i obserwuj, jak znikają, zanim zdążysz zgłosić faul!

Jeśli Super Bowl Sunday jest jakimkolwiek wskaźnikiem, to przekąski związane z piłką nożną są na najwyższym poziomie. A czasem po tych wszystkich przekąskach potrzebujesz czegoś słodkiego. Wejdź na stronę . piłkarskie ciasteczka cukrowe! Użyłam mojego klasycznego przepisu na ciasteczka cukrowe do przygotowania tych słodkich przysmaków w kształcie piłki nożnej. Ciasto jest podobne do tradycyjnych ciasteczek cukrowych, które się rozwałkowuje i wycina kształty. Niezależnie od tego, czy przygotowujesz się do rozgrywek futbolowych na uczelni, rozgrywek NFL czy Super Bowl, te ciasteczka z pewnością staną się ulubionymi ciasteczkami fanów.


Opowiedz mi o tych ciasteczkach futbolowych

  • Tekstura: Jeśli rozwałkujesz ciasto wystarczająco grubo, upieczone ciasteczka będą miękkie i grube, a ich brzegi idealnie chrupiące.
  • Smak: Te cukrowe ciasteczka są nieodparcie maślane i słodkie, z nutą wanilii i migdałów.
  • Łatwość przygotowania: Łatwe do wykonania przy użyciu odpowiednich narzędzi (patrz Narzędzia do dekoracji poniżej).
  • Czas: Zalecam przeznaczyć jedno popołudnie na przygotowanie i dekorowanie tych ciasteczek. Ciasto wymaga co najmniej 1-2 godzin chłodzenia przed pieczeniem, trzeba też zostawić czas na schłodzenie, zrobienie lukru, a następnie dekorowanie. W sumie od początku do końca zajmie to prawie 5 godzin. Poniżej opisano także inne możliwości przygotowania ciasta, w tym zamrożenie ciasteczek (patrz uwaga).

Ważna jest kolejność

Kolejność jest ważna przy robieniu tych piłkarskich ciasteczek. Każda warstwa tego ciasteczka jest podzielona na etapy. Aby uzyskać najlepszy smak (i wygląd!) ciasteczek, zakończ każdy krok przed przejściem do następnego.

  1. Rozwałkuj ciasto ZANIM zaczniesz je schładzać: Tego ciasta nie da się rozwałkować po schłodzeniu. Dlatego też musisz rozwałkować ciasto przed włożeniem do lodówki.
  2. Całkowicie ostudź ciasteczka PRZED lukrowaniem: Jeśli lukrujesz ciasteczka, gdy są jeszcze ciepłe, lukier może się rozpłynąć lub rozmazać i zniszczyć dekoracyjny wzór. Odrobina cierpliwości się opłaci.
  3. Kolor bazowy musi zastygnąć PRZED dekorowaniem: Jeśli dodajesz szczegóły dekoracji, takie jak białe sznurówki piłkarskie widoczne na moich zdjęciach, pozwól, aby brązowy lukier bazowy najpierw zastygł. Pozwoli to na uzyskanie czystego wzoru. Zazwyczaj układam udekorowane ciasteczka na blasze do pieczenia (lub dekoruję je bezpośrednio na blasze), robię trochę miejsca w lodówce i wkładam do niej patelnię. . Lukier zastygnie w ciągu 15-20 minut.. W tym czasie można przygotować biały lukier do dekoracji. TAby biały lukier naprawdę się wyróżniał, posypałam go grubym cukrem, co jest całkowicie opcjonalne.
  4. Układanie + owijanie + prezent + przechowywanie. Gdy warstwy lukru zastygną, możesz układać, zawijać, prezentować i przechowywać te ciasteczka w kształcie piłki nożnej przez tydzień.

Narzędzia do dekorowania

Dekorowanie ciasteczek lukrem jest jednym z moich ulubionych zajęć twórczych. Zawsze miałam problemy z robieniem pięknych lukrowanych ciasteczek, ale im częściej to robię, tym lepiej mi to wychodzi. Oto kilka mało stresujących narzędzi, dzięki którym dekorowanie będzie łatwiejsze i przyjemniejsze. Trzeba się pokazać na ćwiczeniach, prawda? ????

  • Wycinarka do ciasteczek w kształcie piłki nożnej - zawsze używam wycinarek Ann Clark i mam do nich zaufanie.
  • Brązowy barwnik spożywczy - możesz kupić go osobno lub kupić cały zestaw Americolor gel food coloring, który uwielbiam (wzestawie jest brązowy). Ja użyłam 3 kropli, aby uzyskać piłkarski odcień brązu.
  • Wilton piping tip #5 lub Wilton piping tip #4 - to jest do brązowego lukru.
  • Wilton piping tip #2 lub Wilton piping tip #3 - do białych sznurówek/linii.

Nawet jeśli nie zmieniam końcówek/kolorów, zazwyczaj używam łączników do moich worków do dekoracji, aby zapobiec wyciekaniu lukru przez końcówkę worka.

(Uwaga dla początkujących: Zadaniem złączki jest umożliwienie łatwej zmiany końcówek do lukru. Dzięki niej końcówka znajduje się na zewnątrz woreczka, a nie w jego wnętrzu).


Wybierz swój ulubiony lukier: Lukier Królewski lub Łatwa Glazura

Do tych ciasteczek piłkarskich można użyć dwóch rodzajów lukru. Obie są pyszne, więc wybierz tę, która najbardziej Ci odpowiada. Moim sekretnym składnikiem lukru królewskiego jest beza w proszku. Nie potrzeba surowych jajek!

1. Lukier królewski. Jeśli chcesz, aby Twoje ciasteczka wyglądały jak te na zdjęciach, użyj mojego lukier królewski przepis. To mój osobisty faworyt do lukrowania cukrowych ciasteczek. Mam nawet filmik z lukrem królewskim który pomoże Ci osiągnąć idealną konsystencję. Oto kilka innych powodów, dla których pokochasz ten przepis:

  • Beza w proszku. W tradycyjnych przepisach na lukier królewski używa się surowych białek jaj, ale ja wolę bezę w proszku. Ma on taką samą konsystencję i wysycha na ciasteczkach w ciągu 1-2 godzin. Bezę w proszku można znaleźć w większości sklepów z artykułami do pieczenia, sklepów rzemieślniczych lub w Internecie.
  • Bardziej miękki znaczy lepszy. Lukier królewski może stwardnieć do konsystencji przypominającej cement, ale mój przepis jest bardziej miękki i nadal doskonale utrzymuje się na ciasteczkach.
  • Wszechstronność. Lukier ten jest łatwy w użyciu, szczególnie w przypadku ciasteczek z masy cukrowej, takich jak te z tego przepisu. Dodaj kilka kropel żelowego barwnika spożywczego, jeśli chcesz zmienić kolorystykę.

2. Łatwy lukier. Inną opcją jest mój łatwy lukier lukrowy, którego używam do świątecznych ciasteczek z cukru. Polewa jest prostsza od lukru królewskiego, ponieważ nie potrzebujesz miksera elektrycznego ani idealnej konsystencji lukru, aby osiągnąć sukces. Jest jednak cieńsza niż lukier królewski, więc nie będzie miała tak ostrych szczegółów, jak dekoracje z lukru królewskiego. Ponadto wymaga on 24 godzin na wyschnięcie.

Więcej przepisów na ciasteczka

  • Ciasteczka cukrowe z brązowym masłem
  • Ciasteczka z białej czekolady z orzechami makadamia
  • Ciasteczka Brownie
  • Owsiane ciasteczka z kawałkami czekolady
  • Kanapki z ciasteczkami z masłem orzechowym
  • Ciasteczka czekoladowe z dynią
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych ikona serc litych

Jak zrobić ciasteczka piłkarskie

5 z 1 recenzji
  • Autor: Sally
  • Czas przygotowania: 2 godziny, 30 minut
  • Czas gotowania: 12 minut
  • Całkowity czas: 4 godziny, 45 minut
  • Wydajność: 28 ciasteczek (3,5 cala)
  • Kategoria: Ciasteczka
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Jak zrobić uroczo udekorowane ciasteczka piłkarskie na dzień meczu! Te ciasteczka są łatwe, świąteczne i zabawne.


Składniki

  • 2 i 1/4 szklanki (281 g) uniwersalnej mąki (łyżka i wyrównana)
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sól
  • 3/4 szkl anki (1 i 1/2 laski; 180 g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3/4 szklanki (150 g) cukru granulowanego
  • 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
  • opcjonalnie dla smaku: 1/4 - 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego
  • lukier królewski (to mój ulubiony lukier królewski)

Instrukcje

  1. W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Odstawić na bok.
  2. W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego lub miksera z łopatką, ubijemy masło z cukrem na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji (około 2 minuty). Dodaj jajko, wanilię oraz ekstrakt migdałowy (jeśli używasz) i ubijaj na wysokich obrotach do połączenia, około 1 minuty. Zeskrobać boki i dno miski, a następnie ponownie ubić do połączenia składników.
  3. Dodaj suche składniki do mokrych i wymieszaj na niskich obrotach, aż do połączenia. Jeśli ciasto wydaje się zbyt miękkie, można dodać 1 łyżkę mąki więcej, aż do uzyskania lepszej konsystencji do wałkowania.
  4. Podzielić ciasto na 2 równe części. Każdą porcję rozwałkuj na kawałku papieru pergaminowego lub lekko posypanej mąką silikonowej macie do pieczenia (ja wolę nieprzywierającą matę silikonową) na grubość około 1/4 cala. Rozwałkowane ciasto może mieć dowolny kształt, pod warunkiem, że będzie miało równomierną grubość 1/4 cala.
  5. Ułóż kawałki ciasta w stos, przekładając je papierem pergaminowym, na blasze do pieczenia i odstaw do lodówki na co najmniej 1-2 godziny lub do 2 dni. Jeśli ciasto będzie się chłodzić dłużej niż kilka godzin, przykryj górną część ciasta pojedynczym kawałkiem papieru pergaminowego.
  6. Po schłodzeniu, rozgrzej piekarnik do temperatury 350°F (177°C). Wyłożyć 2 duże blachy papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia. Wyjmij jeden z kawałków ciasta z lodówki i wytnij z niego kształty za pomocą foremek do wycinania ciastek. Ponownie rozwałkuj pozostałe ciasto i kontynuuj wycinanie, aż do wykorzystania wszystkich kawałków. Powtórz czynność z drugim kawałkiem ciasta.
  7. Ułóż ciasteczka na blasze w odległości 3 cali od siebie. Piecz przez 11-12 minut, aż lekko zbrązowieją na brzegach. Po upływie połowy czasu pieczenia obróć blachę. Pozwól ciasteczkom ostygnąć na blasze przez 5 minut, a następnie przenieś je na drucianą półkę, aby całkowicie ostygły przed dekorowaniem. Lubię dekorować ciasteczka bezpośrednio na blasze, dzięki czemu mogę włożyć całą blachę do lodówki, aby lukier zastygł. Ostudzone ciasteczka umieść z powrotem na blasze do pieczenia.
  8. Dekorowanie: Przygotuj lukier królewski. Odmierz 1/2 szklanki lukru do osobnej miseczki. Ten lukier pozostanie biały. Pozostałą część lukru zabarw na brązowo. Ja użyłam 3 kropli, aby uzyskać ten odcień brązu. Używając końcówki do dekoracji Wilton #5 lub #4, obrysuj kontury i zalej je brązowym lukrem. Pozostaw lukier do zastygnięcia (ja wkładam ciasteczka do lodówki, aby lukier szybciej zastygł!). Używając końcówki do dekoracji nr 2 lub nr 3, wyrysuj na wierzchu białą koronkę/linię. Posyp grubym cukrem, jeśli chcesz. Pozostaw do zastygnięcia białego lukru.
  9. Ciasteczkami można się delektować od razu lub poczekać z podaniem do zastygnięcia lukru. Po zastygnięciu lukru ciasteczka świetnie nadają się na prezent lub do wysłania. Zwykłe lub udekorowane ciasteczka zachowują miękkość przez około 5 dni, jeśli są szczelnie przykryte, w temperaturze pokojowej. Aby je dłużej przechowywać, należy je przykryć i przechowywać w lodówce do 10 dni.

Uwagi

  1. Instrukcja zamrażania: Zwykłe lub udekorowane ciasteczka cukrowe można zamrozić do 3 miesięcy. Poczekaj, aż lukier całkowicie zastygnie, a następnie ułóż je między arkuszami papieru pergaminowego w pojemniku nadającym się do zamrażania. Rozmrażaj w lodówce lub w temperaturze pokojowej. Możesz również zamrozić ciasto na ciasteczka na okres do 3 miesięcy, zanim je rozwałkujesz. Przygotuj ciasto w kroku 3, podziel na pół, spłaszcz obie połówki w dysk, tak jak to się robi z ciastem, zawiń każdą w folię, a następnie zamroź. Aby rozmrozić, rozmrażaj krążki w lodówce, a następnie doprowadzaj je do temperatury pokojowej przez około 1 godzinę. Rozwałkuj ciasto zgodnie z instrukcjami podanymi w punkcie 4, a następnie schładzaj zgodnie z instrukcjami podanymi w punkcie 5. Nie ma potrzeby schładzania przez 1-2 godziny, 45 minut powinno wystarczyć.
  2. Ekstrakt migdałowy: Uwielbiam aromatyzować to ciasto z 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego, jak wymieniono w składnikach powyżej. Aby uzyskać lżejszy smak, użyj 1/4 łyżeczki.
  3. Narzędzia specjalne: Mikser stojący KitchenAid | wałek do ciasta | wykrawacz do ciasteczek w kształcie piłki nożnej | mata do pieczenia Silpat | blacha do ciasteczek | stojak do studzenia | proszek bezowy | żel brązowy Americolor | woreczki do lukru | końcówka do lukru okrągła #2 | końcówka do lukru okrągła #4 | posypka z grubego cukru
  4. Koniecznie sprawdź 5 moich najważniejszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek, a także 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.

Przepisy powiązane

  • Kruche ciasteczka Butterfinger
  • Ciasteczka M&M z masłem orzechowym
  • Ciasteczka Snickers z masłem orzechowym
  • Kruche ciasteczka Butterfinger

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły