Idealne ciasto Graham Cracker Crust

image
Przejdź do przepisu

Dowiedz się, jak zrobić grubą, maślaną, domową kruszonkę z krakersów grahamowych, używając tylko 3 składników.

Dziś nauczę Cię dokładnie jak zrobić słodką, maślaną kruszonkę z krakersów graham. Taką, której możesz używać do pieczonych i niepieczonych ciast, batonów i innych deserów. Wybrałam to jako temat dzisiejszej lekcji, ponieważ jest to coś, co wszyscy powinniśmy umieć zrobić. Opanować graham cracker crust i reszta jest łatwa jak ciasto.

Graham cracker crusts są proste. Nie ma powodu, by kupować gotowe ciasto ze sklepu, któremu nieuchronnie brakuje smaku i szczerze mówiąc - smakuje trochę nieświeżo. Czy to tylko ja? Naprawdę nie lubię, jak one w ogóle smakują! Domowej roboty ciasto graham cracker smakuje o 1487834x lepiej. Zrobiłam obliczenia. Jest chrupiąca, maślana i graham crackery w tym samym czasie. I jest zrobiona tylko z 3 składników. Tylko TRZECH!

Oto dokładnie jak zrobić moją ulubioną kruszonkę z krakersów graham.

Zacznij od zmielenia swoich krakersów graham. Potrzebujesz 10 krakersów graham. 10 pełnych arkuszy prostokątnych krakersów. (Każdy pełny arkusz graham cracker ma 4 mini prostokąty/2 kwadraty z perforowanymi krawędziami). Dlaczego krakersy graham są tak zagmatwane? Potrzebujesz tylko 10 pełnych arkuszy.

10

pełnych arkuszy = około 1 i 1/2 szklanki okruchów krakersów grahamowych.

Możesz użyć krakersów o smaku miodu, cynamonu, czekolady, o niskiej zawartości tłuszczu, czegokolwiek. Ja zazwyczaj właśnie kupuję cokolwiek marka jest na sprzedaż i używać smak myśleć parowałby best z co robię. Nie masz krakersów graham, gdzie mieszkasz? Zamiast nich użyj 1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników

.

Możesz użyć robota kuchennego lub blendera, aby zmielić krakersy graham. Miesza kruszonych krakersów graham z 1/4 filiżanki granulowanego cukru i 5 łyżkami stołowymi roztopionego masła. Lubię używać dobrą ilość masła w moim graham cracker crust dla smaku. Nie tylko to, masło jest tutaj środkiem wiążącym. Czy Twoje ciasto z krakersów grahamowych zawsze się rozpada? Prawdopodobnie nie ma wystarczająco dużo masła, aby utrzymać okruchy razem.

W jakim celu dodaje się cukier?

Kiedy ciasto zastyga (w piekarniku w przypadku pieczonego deseru lub w lodówce w przypadku deseru bez pieczenia), kryształki cukru pomagają masłu związać okruchy razem. Aby uzyskać dodatkowy smak, spróbuj użyć brązowego cukru zamiast granulowanego w tym przepisie na ciasto z krakersami grahamowymi.

Wymieszaj wszystko.

Mieszanka będzie gęsta, piaszczysta i gruboziarnista.

Sztuczka do naprawdę wspaniałej graham cracker cru

st jest pakowanie go w dół. Skórka musi być zwarta i zbita, co jest szczególnie ważne, jeśli używasz jej do ciasta bez pieczenia.

Lubię używać małej miarki z płaskim dnem, aby pomóc jej upakować i wygładzić powierzchnię. Działa to jak urok i gorąco zachęcam, byś też tak zrobiła.

Możesz oczywiście użyć palców, ale ja uważam, że miarka jest o wiele łatwiejsza i tworzy ultra ciasną, gładką skórkę.

Upewnij się, że wypełniłeś również brzegi.

Jeśli robisz ciasto bez pieczenia:

schładzaj ciasto przez co najmniej 2 godziny przed napełnieniem go. Schłodzenie ciasta przed dodaniem nadzienia bez pieczenia zestali roztopione masło i cukier, zapewniając zwartą skórkę.

Jeśli robisz pieczony placek/ deser:

upiecz ten placek zgodnie z instrukcjami zawartymi w przepisie. Ja zwykle piekę przez 10 minut w temperaturze 300°F (149°C) lub 7-8 minut w temperaturze 350°F (177°C). Następnie, wypełnij ciasto i kontynuuj zgodnie z instrukcjami zawartymi w przepisie.

Ciasto Graham cracker crust jest podstawą wielu niesamowitych deserów, więc ważne jest, aby mieć naprawdę solidny przepis na ten deser. I to jest tak łatwe do opanowania. Nie wspominając o tym, że jest niewiarygodnie dobry.

Powtarzam: maślany! gruby! chrupiący! z krakersami graham! najlepszy!

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterestpinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Chrupki Graham Cracker

4,5 z 11 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 5 minut
  • Czas gotowania: 10 minut
  • Całkowity czas: 15 minut
  • Wydajność: 1 9-calowy placek
  • Kategoria: Pie
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Dowiedz się, jak zrobić grubą, maślaną, domową kruszonkę z krakersów grahamowych, używając tylko 3 składników.


Składniki

  • 1 i 1/2 szklanki(150g) okruchów kra kersów graham (około 10 pełnych arkuszy krakersów graham)
  • 5 łyżek stołowych(72g) niesolonego masła, roztopionego
  • 1/4 szkl anki (50g) granulowanego cukru

Instrukcje

  1. Jeśli zaczynasz z pełnymi arkuszami krakersów grahamowych, możesz użyć robota kuchennego lub blendera, aby je zmielić. Możesz też pokruszyć je w zamykanej torebce za pomocą wałka do ciasta.
  2. Wymieszaj okruchy krakersów grahamowych, roztopione masło i cukier kryształ razem z gumową szpatułką w średniej misce, aż do połączenia. Mieszanka będzie gęsta, gruba i piaszczysta. Wciśnij mieszankę na dno naczynia lub patelni i lekko na boki. Ta kruszonka zmieści się na 9 - 10 calowej patelni. Upewnij się, że jest zwarta i zbita. Użyj dna płaskiej miarki, tak jak ja to robię na tych zdjęciach. To pomaga! Skórka będzie gruba.
  3. Jeśli chcesz upiec deser, upiecz go zgodnie z instrukcjami zawartymi w przepisie. Ja zazwyczaj piekę przez 10 minut w temperaturze 300°F (149°C) lub 7-8 minut w temperaturze 350°F (177°C). W przypadku deseru bez pieczenia, schładzaj ciasto przez 2 godziny przed użyciem w przepisie.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania i zamrażania: To jest przyjazne dla zamrażarki! Zamroź przygotowaną na patelni skórkę na okres do 3 miesięcy. Rozmrażać przed użyciem w przepisie. Dla krótszego przechowywania, zachować przygotowane ciasto w lodówce przez kilka dni przed użyciem w przepisie.
  2. Wariacje: Użyj cynamonu, miodu lub czekoladowego smaku graham crackers w zależności od przepisu na deser. Zazwyczaj używam smaku miodu, ponieważ jest to najbardziej łagodny. Jeśli piekę czekoladowy smakołyk, lubię zmieniać rzeczy w górę i używać czekoladowych krakersów graham. Spróbuj użyć brązowego cukru zamiast cukru granulowanego, aby uzyskać nutę smaku melasy.
  3. Nie masz krakersów graham tam, gdzie mieszkasz? Użyj 1 i 1/2 szklanki pokruszonych herbatników zamiast nich.

Słowa kluczowe: ciasto z krakersów graham

Przepisy powiązane

  • Top 10 porad dotyczących pieczenia
  • Mini serniczki (w standardowej formie do muffinów)
  • Jak zaplatać ciasto na pierogi
  • Posypane Odcinek 7: Doskonalenie ciasta na pierogi

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły