Kevin i ja pojechaliśmy w ostatni weekend na plażę! Kiedy wybieram się na wycieczkę, mam pewną rutynę. Po pierwsze, przygotowuję zabójczą playlistę na czas jazdy samochodem. Następnie, upewniam się, że racjonuję spożycie wody poprzedniego wieczoru, ponieważ "nie wolno" mi robić przerw na toaletę w samochodzie.
Na koniec, co najważniejsze, przygotowuję pyszną przekąskę na czas jazdy. Najlepiej coś, co mogę ciągle chrupać i nie zachorować. Coś z dużą ilością tekstury, chrupania, smaków i kawałków. Wycieczka na plażę w ostatni weekend była idealnym pretekstem do zrobienia domowej granoli, która była bardzo bogata w różne smaki i nadawała się do chrupania.
Poszłam z całym plażowym tematem i sprawiłam , że moja przekąska-wybór smakuje jak tropiki
. ????Mogłabym długo opowiadać o tym, jak bardzo kocham granolę. Jak łatwo jest ją zrobić, jak TANIO jest ją zrobić, jak bardzo jest zdrowsza od tej kupionej w sklepie, pełnej cukru i jak bardzo można ją dostosować do własnych potrzeb. Domowa granola jest moją ulubioną przekąską. Uwielbiam mieszać i dopasowywać różne dodatki, w zależności od tego, jak bardzo muszę wyczyścić moją spiżarnię. Jeśli masz przypadkowe odds and ends orzechów, wiórków czekoladowych, suszonych owoców, itp wtedy domowej roboty granola jest idealnym rozwiązaniem.
Wiem, że mówiłam to już wcześniej o mojej granoli Peanut Butter + Jelly, ale dzisiejsza granola jest absolutnie, w 100% moją ulubioną granolą. Podczas gdy moje ukochane PB&J jest tam na górze, dzisiejsza domowa granola jest nieziemsko pyszna. Każdy kęs jest inny, ponieważ do owsianej bazy dodałam tak wiele orzechów + suszonych owoców. Jest tu o wiele więcej suszonych owoców, kokosa i orzechów niż płatków owsianych, co jest tym, co preferuję. Uwielbiam kawałki.
Poświęć dodatkowe 10 minut na tostowanie kokosa
w tym przepisie. Przenosi to granolę na wyższy poziom i naprawdę dodaje karmelowego, orzechowego smaku, którego surowy kokos nie może zaoferować. Ja opiekłam większość kokosa, którego użyłam w tym przepisie, a na koniec dorzuciłam jeszcze garść surowego kokosa, ponieważ nadal uwielbiam miękką, chrupiącą teksturę surowych kokosów.Smaki kokosa, banana i suszonego mango przenikają się w każdym kęsie. Ta granola jest również wegańska
, ponieważ do posłodzenia płatków owsianych użyłam syropu klonowego, a nie miodu. Już mam plany, aby zrobić ją ponownie za dwa tygodnie, kiedy Kevin i ja pojedziemy nad jezioro!Pamiętaj, aby przeczytać cały przepis przed zrobieniem. Ja dodaję prażone w miodzie orzeszki ziemne i kokos, kiedy granola jest już gotowa. Dodanie prażonych w miodzie orzeszków ziemnych do mokrych składników PRZED pieczeniem pozbawiłoby orzeszki ziemne całego miodu/cukru. Suszone owoce dodaję również w połowie czasu pieczenia granoli, aby mieć pewność, że się nie przypalą, a jednocześnie będą mogły wchłonąć pozostałe smaki podczas gotowania. Zawsze czytaj cały przepis zanim zaczniesz!
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litychSłowa kluczowe: tostowana granola kokosowa, tropikalna granola