Cookies & Cream Cookies

image
Przejdź do przepisu

Dzięki połączeniu masła i serka śmietankowego, te ciasteczka

są wyjątkowo miękkie i mają wyjątkowy kremowy smak. Ciasto wypełnij wiórkami z białej czekolady i dużymi kawałkami ciasteczek Oreo. Brązowy cukier i odrobina skrobi kukurydzianej dodadzą ciasteczkom dodatkowej miękkości, a duże kawałki Oreo sprawią, że będą chrupiące. Z pewnością nie pożałujesz, że zrobiłeś podwójną porcję.

Dwa ciasteczka w jednym. Dosłownie!

Jeśli kochasz ciasteczka i lody śmietankowe, a Oreos są twoją słabością, będziesz NAPRAWDĘ szczęśliwy z tego powodu.

Czy masz papierową kopię książki kucharskiej Sally's Baking Addiction? Jeśli tak, zobaczysz Cream Cheese Cookies 'n Cream Cookies na stronie 125. Używamy tutaj tych samych składników, ale dodaję jeszcze więcej serka śmietankowego i więcej masła. Pomijam też 1 jajko i dodaję wiórki z białej czekolady. Ciasteczka są tak samo miękkie, ale mają więcej smaku, bardziej kremową konsystencję i bardziej chrupiące brzegi. Z pewnością pokochasz też słodkie białe wiórki w każdym kęsie. Nie możesz się pomylić z żadnym z wariantów!

Ciasteczka Cookies & Cream są:

  • Wyjątkowo miękkie dzięki kremowemu serkowi
  • Marzenie miłośników tekstur (chrupiące Oreos, miękka ciasteczkowa baza)
  • Tak kruche jak moje kruche ciasteczka z kawałkami czekolady
  • Grube dzięki dużym kawałkom Oreos
  • Idealnie słodkie dzięki wiórkom z białej czekolady

Ciasteczka Cookies & Cream - składniki mocy

Kilka składników nadaje im charakterystyczny smak i konsystencję. Oto jak:

  • Skrobia kukurydziana: Uwielbiam dodawać odrobinę skrobi kukurydzianej do ciasteczek z wiórkami czekoladowymi, ponieważ pomaga stworzyć bardziej miękkie, grubsze ciasteczko. Ta sama historia tutaj.
  • Cream Cheese: Jak wspomniałem powyżej, używam więcej sera śmietankowego w tym przepisie niż w wersji z książki kucharskiej. Chciałem bardziej zauważalny smak sera śmietankowego i bardziej kremową teksturę, zbyt - jeden, który przewyższa teksturę mojego sera śmietankowego ciasteczka cukru.
  • Masło: Masło w temperaturze pokojowej, wraz z serem śmietankowym, jest podstawą tego przepisu na ciasteczka. Można zmiękczyć masło szybko z tej sztuczki. (Ta sztuczka działa również do zmiękczania sera śmietankowego, zbyt!)
  • Cukiergranulowany i brązowy: Cukier jest używany nie tylko dla słodyczy, ale dla zapewnienia struktury i kruchości też. Granulowany cukier pomaga ciasteczka rozprzestrzeniać i brązowy cukier utrzymuje ciasteczka miękkie.
  • Wiórki z białej czekolady: Chipsy z białej czekolady dodają podobny "kremowy" smak, który znajduje się w ciasteczkach Oreo. Jeśli nie masz białej czekolady chipsy lub nie chcesz ich używać, półsłodkie, mlecznej czekolady, ciemnej czekolady, a nawet masła orzechowego chipsy pracy zamiast. Lub pominąć je całkowicie i dodać więcej Oreos.
  • Ciasteczka Oreo: Aby ciasto na ciasteczka nie stało się szare w wyniku wszystkich Oreos, trzymaj kawałki ciasteczek Oreo na większej stronie. I właściwie połamałam je ręcznie zamiast używać noża - mniej okruchów, więcej kawałków!

Czy mogę użyć Oreos o innym smaku?

Tak, oczywiście! Spróbuj masła orzechowego, ciasta urodzinowego, złotego, miętowego lub jakiegokolwiek innego smaku ciasteczek Oreo, który uwielbiasz. Jeśli uwielbiasz bawić się smakowymi Oreos, spróbuj któregokolwiek z tych smaków w moim ciasteczku z kremem, też. Jest fantastyczne z miętowymi Oreos!

Masło i serek śmietankowy razem

Kremowe masło i cukier to podstawa wielu przepisów na ciasteczka. Zanim jednak dodamy cukier, koniecznie trzeba odpowiednio ubić śmietankę z masłem. Te dwa składniki mają różną konsystencję - serek śmietankowy jest dużo bardziej miękki niż masło. Moja rada to ubić serek śmietankowy w mikserze, aż będzie bardzo miękki i gładki - bez grudek. Następnie dodaj zmiękczone masło i ubijaj razem aż do połączenia i uzyskania gęstej masy. Zobacz zdjęcie powyżej (po lewej).

To jest Twoja kremowa baza do ciasteczek. I smakuje ona o wiele lepiej w tych upieczonych ciasteczkach niż użycie TYLKO masła. (Zaufaj mi!)


Ciasto na ciasteczka jest miękkie i kremowe, więc upewnij się, że poświęcisz trochę czasu na schłodzenie go w lodówce. W przeciwnym razie ciasteczka rozsypią się w kałuże.

Po schłodzeniu, uformuj z ciasta ciasteczka w kulki i upiecz:

Kęsy z nadmiarem kremu Oreo są zdecydowanie najlepsze. Ty też pokochasz to ciasto z ciasteczkami i kremem!

3 Cookie Porady, aby poprawić swój następny BatchSpoon

  1. i poziom mąki:
  2. Ilość mąki sprawia lub łamie przepis na ciasteczka - dosłownie. Łyżka i poziom, że mąka lub, jeszcze lepiej, zważyć mąkę.
  3. Chłodzić Ciasto Cookie:
  4. Chłodzenie ciasta na ciasteczka jest niezbędnym krokiem w tym przepisie. Im zimniejsze ciasto, tym mniej ciasteczka będą nadmiernie rozprzestrzeniać się w tłuste kałuże. Będziesz miał grubsze, mocniejsze, i bardziej solidne ciasteczka.
  5. Piec 1 partia na raz:
Otrzymasz najlepsze możliwe wyniki, gdy piekarnik koncentruje się tylko na 1 partii na raz. Jeśli musisz upiec więcej niż jedną partię na raz, obróć blachy z górnej półki do dolnej półki kilka razy przez proces pieczenia, aby zachęcić nawet brązowienie. I obróć blachy wokół, jak również. Piekarniki mają gorące miejsca! Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Cookies & Cream Cookies

★★★★★ 4.9 z 60recenzji
  • Autorka: Sally
  • Czas przygotowania: 2 godziny, 15 minut
  • Czas gotowania: 12 minut
  • Całkowity czas: 2 godziny, 35 minut
  • Wydajność: 30 ciasteczek
  • Kategoria: Deser
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Dzięki połączeniu masła i serka śmietankowego, te ciasteczka

są wyjątkowo miękkie i mają wyjątkowy kremowy smak. Przed pieczeniem schładzaj ciasto przez co najmniej 2 godziny.

Składniki

  • 2 i 1/4 szklanki (281g) mąki uniwersalnej
  • (łyżka i wyrównana)
  • 1 i 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1/2 łyże czki soli
  • 4 uncje (112g) blok pełnotłusty ser śmietankowy
  • , zmiękczony do temperatury pokojowej
  • 3/4 filiżanki (1.5 laski lub 170g) niesolone masło
  • , zmiękczone do temperatury pokojowej
  • 1/2 szkl anki (100g) granulowanego cukru
  • 1/2filiżanki (100g) pakowane jasny lub ciemny brązowy cukier
  • 1 duże jajko
  • , w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 1 fil iżanka (180g) białej czekolady z wiórkami
  • 1 i 1/4 szklanki grubo posiekanych Oreos
(zwykłych lub Double Stuf)

Instrukcje

  1. W średniej misce ubijemy mąkę, skrobię kukurydzianą, sodę oczyszczoną i sól. Odłożymy na bok.
  2. W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego lub miksera z łopatką, ubijemy serek śmietankowy na średnich obrotach, aż będzie gładki i kremowy. Dodać masło i ubijać aż do połączenia (patrz zdjęcie dla zobrazowania), zeskrobując boki i dno miski w razie potrzeby. Dodać cukier granulowany i brązowy cukier i ubijać na średnich obrotach do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji, około 2 minut. Dodaj jajko i wanilię i ubijaj na dużej prędkości do połączenia, około 1 minuty. Zeskrobać boki i dno miski i ponownie ubić, jeśli trzeba, do połączenia.
  3. Dodaj suche składniki do mokrych składników i mieszaj na niskich obrotach, aż do połączenia. Z mikserem pracującym na niskich obrotach, wbij wiórki białej czekolady. Dodaj Oreos i ubijaj na niskich obrotach lub delikatnie wmieszaj gumową szpatułką lub drewnianą łyżką (ciasto jest ciężkie), aż do połączenia. Przykryć i schłodzić ciasto przez co najmniej 2 godziny w lodówce (i do 4 dni). W przypadku chłodzenia dłuższego niż kilka godzin, pozostaw w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut przed wałkowaniem i pieczeniem, ponieważ ciasto będzie dość twarde.
  4. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia. Odłóż na bok.
  5. Rozwałkuj ciasto na 1,5 łyżki stołowej na jedno ciasteczko i ułóż je w odległości 3 cali od siebie na blasze. Piecz przez 12-13 minut lub do lekkiego zrumienienia po bokach. Środki będą wyglądały na bardzo miękkie.
  6. Wyjmij z piekarnika i pozwól ciasteczkom ostygnąć na blasze przez 5 minut, a następnie przenieś je na drucianą półkę do całkowitego ostygnięcia. Kiedy ciasteczka są jeszcze ciepłe, lubię wcisnąć na wierzch kilka białych wiórków lub kawałków Oreo - to tylko dla wyglądu!
  7. Ciasteczka zachowują świeżość pod przykryciem w temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania i zamrażania:
  2. Możesz zrobić ciasto na ciasteczka i schłodzić je w lodówce do 4 dni. Pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej, a następnie kontynuować krok 4. Upieczone ciasteczka zamrażać dobrze przez okres do 3 miesięcy. Niewypieczone kulki z ciasta zamrażamy do 3 miesięcy. Zamrożone ciasteczka piecz przez dodatkową minutę, nie musisz ich rozmrażać. Oto jak zamrozić ciasto na ciasteczka.
  3. Skrobia kukurydziana:
  4. Uwielbiam dodawać odrobinę skrobi kukurydzianej do niektórych przepisów na ciasteczka, ponieważ pomaga ona utrzymać ciasteczka wyjątkowo miękkie. Możesz zostawić go, jeśli nie masz żadnych innych zmian w przepisie potrzebne. (Ciasteczka są nadal dość miękkie bez niego!)
  5. Serek śmietankowy:
  6. Użyj połowę 8-uncjowego bloku pełnotłustego sera śmietankowego. Nie używaj kremowego sera do smarowania lub bitej śmietany. Jeśli używasz niskiej zawartości tłuszczu lub beztłuszczowej, należy pamiętać, że tekstura ciasteczek będzie inna. Nie będą tak bogate i kruche i mogą się bardziej rozprowadzać. Polecam pełnotłuste.
  7. Oreos:
  8. Potrzebujesz 12-16 Oreos. Użyj dowolnego smaku, który kochasz, w tym Golden Oreos. Lubię używać Double Stuf, ale regularne pracy zbyt. Daj Oreos bardzo grubo posiekać na kawałki wielkości jak na zdjęciu powyżej. Możesz też połamać je ręcznie. Siekanie na drobniejsze kawałki tworzy dużo ciemnych, piaszczystych okruchów. Oczywiście smak ciasteczek się nie zmieni, ale Twoje ciasteczka będą wyglądały inaczej i ciemniej niż na zdjęciu.
  9. Wiórki z białej czekolady:
  10. Feel free to skip the white chocolate chips and add 5-6 more chopped Oreos or replace with the same amount of your favorite cookie add-in such as peanut butter chips, semi-sweet chocolate chips, chopped nuts, etc.
  11. Koniecznie sprawdź moje 5 najlepszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek i moje 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.

Słowa kluczowe:

ciasteczka z kremem, ciasteczka z kremem

Przepisy powiązane

  • Chrupiące ciasteczka czekoladowe
  • Ciasteczka i ciasteczka z kremem
  • Ciasteczka Oreo z ciasta francuskiego
  • Ciasteczka cukrowe z serem śmietankowym

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły