Ciasteczkowe kanapki z masłem orzechowym (zupełnie jak Nutter Butters!)

image
Przejdź do przepisu

Te domowe kanapki z ciasteczkami

z masłem orzechowym to połączenie chrupiących i kruchych ciasteczek owsianych z masłem orzechowym i gęstym nadzieniem z masła orzechowego. Smakują zupełnie jak Nutter Butters!

Jeśli w Twoim życiu bardzo brakuje masła orzechowego, powinieneś je podwoić. Zawsze jest czas i miejsce na ciasteczkowe kanapki z masłem orzechowym i jeszcze większą ilością masła orzechowego. Dzisiejsze ciasteczkowe kanapki są absurdalnie orzechowe - tak jak moje ciasteczka z masłem orzechowym, sprawią, że będziesz sięgać po zimną szklankę mleka!


Te ciasteczkowe kanapki z masłem orzechowym są:

  • Tak jak Nutter Butters, ale całkowicie domowej roboty
  • Chrupiące na brzegach
  • Super kruche z miękkim środkiem
  • Słodkie i lekko słone
  • Wypełnione gęstym nadzieniem z masła orzechowego

Film instruktażowy

Jak zrobić ciasteczkowe kanapki z masłem orzechowym?

Weźmiemy dwa ciasteczka owsiane z masłem orzechowym i połączymy je kanapkami z pysznym, gęstym nadzieniem z masła orzechowego. Zalecam użycie nienaturalnego masła orzechowego, takiego jak Jif lub Skippy. (Naturalne lub domowej roboty są nieco zbyt tłuste).

  1. Przygotuj ciasto na ciasteczka.
  2. Ciasto na ciasteczka będzie gęste.
  3. Uformuj z ciasta kulki.
  4. Na jedno ciasteczko zużyj ok. 2 czubate łyżeczki ciasta (prawie 1 łyżka stołowa - każda wielkość jest dobra). Umieść je na blasze do pieczenia.
  5. Lekko spłaszcz każdą kulkę ciasta.
  6. Dzięki temu ciasteczka nieco się rozłożą podczas pieczenia. Użyj tylnej części miarki lub szklanki do napojów, aby delikatnie docisnąć każdą kulkę ciasta.
  7. Upiec.
  8. Piecz ciasteczka, aż ich brzegi lekko się zarumienią i będą wyglądały na twarde.
  9. Przygotować nadzienie z masła orzechowego.
  10. Ubij składniki razem, aż będą gładkie.
  11. Złożyć razem.
Gdy ciasteczka całkowicie ostygną, rozprowadź lukier na płaskiej stronie jednego ciasteczka i złóż je w kanapkę z drugim. Możesz też użyć do tego końcówki do dekorowania - ja użyłam końcówki nr 12 do dekorowania ciasteczek przed złożeniem ich w kanapki.

Przepis na ciasteczka bez schładzania

To jest przepis na ciasteczka bez schładzania. Nie musisz czekać, aż ciasto się schłodzi! Ciasto jest dość mocne i nie rozleje się zbytnio w piekarniku, dlatego można pominąć etap schładzania. Tak naprawdę, te ciasteczka potrzebują małego bodźca w kierunku rozsmarowywania. Ja lubię to robić, biorąc miarkę lub dno szklanki i delikatnie dociskając kulki ciasta przed pieczeniem. (Zobacz, jak to robię na powyższym filmie. To takie proste).

Mam wiele innych przepisów na ciasteczka bez schładzania, takich jak gigantyczne ciasteczka z kawałkami czekolady, czarno-białe ciasteczka, dyniowe owsiane ciasteczka z kawałkami czekolady i ciasteczka potwora z masłem orzechowym.

Nadzienie z masła orzechowego

Ciasteczka z masłem orzechowym są niesamowite, ale to nadzienie znajduje się w centrum uwagi. Zrobione z trzech prostych składników - masła orzechowego, cukru pudru do zagęszczenia i miodu do wygładzenia. Miód dodałam w ostatniej chwili i bardzo się cieszę, że to zrobiłam! Nadzienie z masła orzechowego jest bardzo maślane i nie jest przesadnie słodkie jak lukier. Jest raczej jak bardzo gęste i gładkie masło orzechowe.

Nadzienie można rozprowadzić lub wyłożyć nim dwa ciasteczka. Ja użyłam okrągłej końcówki Wilton #12. Szczerze mówiąc, smakuje dobrze bez względu na to, jak jest nałożone.

Więcej przepisów z masłem orzechowym

  • Babeczki z masłem orzechowym
  • Ciasteczka z białej czekolady z masłem orzechowym
  • Kuleczki z masła orzechowego (trufle)
  • Czekoladowe batoniki bez pieczenia z masłem orzechowym
  • Brownie z masłem orzechowym

Komu potrzebna jest galaretka?

Wydrukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Kanapki z ciasteczkami z masłem orzechowym

★★★★★ 4,8 z 17recenzji
  • Autorka: Sally
  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Czas gotowania: 10
  • minut
  • Czas całkowity: 50
  • minut
  • Wydajność: około 20 kanapek
  • Kategoria: Deser
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Te kruche kanapki z ciasteczkami z masłem orzechowym smakują jak ciasteczka z masłem orzechowym! Wypełnione gęstym nadzieniem z masła orzechowego, nie sposób im się oprzeć.


Składniki

  • 3/4 szklanki (94g) mąki uniwersalnej
  • (łyżka i wyrównana)
  • 1 fil iżanka (80 g) staroświeckich płatków owsianych
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszcz
  • onej
  • 1/2łyżeczki proszku do pie
  • czenia
  • 1/2łyżeczki soli
  • 1/3 szklanki (5 łyżek stołowych; 75 g) niesolonego masła
  • , zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3/4 szkl anki (150g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru
  • w proszku
  • 1/4 szklanki (50g) cukru granulowanego
  • 2/3 szkl anki (170 g) kremowego masła orzechowego*
  • .
  • 1 duże jajko
  • , w temperaturze pokojowej
  • 1łyżeczka czystego ekstraktu z wanilii

Lukier

  • 1 fil iżanka (250g) kremowego masła orzechowego*
  • 1łyżka miodu
  • 1/4 szklanki (30g) cukru pudru

Instrukcje

  1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 350°F (177°C). Dwie duże blachy wyłożyć papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia. (Zawsze zalecane do ciasteczek). Odłóż na bok.
  2. Ubij mąkę, płatki owsiane, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól, aż do połączenia. Odstawić na bok.
  3. W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego lub stojącego wyposażonego w łopatkę, ubij masło, brązowy cukier i cukier granulowany na wysokich obrotach do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji (około 2 minuty). Dodać masło orzechowe, jajko, ekstrakt waniliowy i ubijać na wysokich obrotach do połączenia, około 1 minuty. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski, aby połączyć składniki. Dodaj suche składniki do mokrych i wymieszaj na niskich obrotach, aż do połączenia.
  4. Z ciasta na ciasteczka uformuj kulki, około 2 czubate łyżeczki na jedno ciasteczko (prawie 1 łyżka stołowa - każdy rozmiar jest dobry), i ułóż je w odległości 3 cali od siebie na blasze do pieczenia. Używając tylnej części miarki lub szklanki do napojów, delikatnie dociskaj każdą kulkę ciasta, aby ją lekko spłaszczyć. Piecz przez 10-11 minut lub do momentu, gdy brzegi lekko się zarumienią i będą twarde.
  5. Pozostaw ciastka do ostygnięcia na blasze przez 5 minut, a następnie przenieś je na stojak do drucianego ciasta, aby całkowicie ostygły przed nałożeniem na nie kanapek.
  6. Przygotować lukier:
  7. W dużej misce, za pomocą miksera ręcznego lub stojącego wyposażonego w łopatkę, ubij składniki na lukier, aż do połączenia i uzyskania gładkiej masy. Rozsmaruj lukier na płaskiej stronie jednego ciastka i złóż je w kanapkę z drugim. (Możesz też użyć końcówki do dekorowania - ja użyłam końcówki nr 12 do nałożenia lukru na ciasteczka przed złożeniem ich w kanapki). Powtórz czynność z pozostałymi ciastkami.
  8. Ciasteczka zachowują świeżość pod przykryciem w temperaturze pokojowej przez 3 dni lub w lodówce przez 1 tydzień.

Uwagi

  1. Przygotowanie z wyprzedzeniem:
  2. Ciasto na ciasteczka można przygotować i schłodzić w lodówce przez 2-3 dni. Pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej przed kontynuowaniem kroku 4. Upieczone kanapki z ciasteczkami można zamrozić na okres do 3 miesięcy. Rozmrażaj je przez noc w lodówce i przed podaniem, jeśli chcesz, doprowadź do temperatury pokojowej. Niewypieczone kulki z ciasta ciasteczkowego można zamrażać do 3 miesięcy. Zamrożone kulki z ciasta na ciasteczka piec przez dodatkową minutę, nie trzeba ich rozmrażać. Oto moje rady i wskazówki, jak zamrozić ciasto na ciasteczka.
  3. Narzędzia specjalne
  4. (linki partnerskie): Mikser stojący KitchenAid | Mikser ręczny KitchenAid | Mata do pieczenia Silpat | Blacha do pieczenia | Stojak do studzenia
  5. Masło orzechowe:
  6. Nie polecam naturalnego lub domowego masła orzechowego do ciasteczek lub nadzienia. Najlepiej użyć gęstego, nietłustego, kremowego masła orzechowego, takiego jak Jif lub Skippy.
  7. Koniecznie sprawdź 5 moich najważniejszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek, a oto 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.

Słowa kluczowe:

kanapki z ciasteczkami z masłem orzechowym

Przepisy powiązane

  • Ciasteczka z masłem orzechowym
  • Ciasteczka z białej czekolady z masłem orzechowym
  • Ciasteczka z masłem orzechowym w stylu Big Bakery
  • Ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym z płatków owsianych

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły