Ciasteczka z brązowego cukru klonowego

image
Przejdź do przepisu

Te klonowe ciasteczka z brązowym cukrem

mają wspaniały smak, chrupiące brzegi i mega ciągnący środek. Polewane lukrem klonowym będą najlepszym jesiennym ciasteczkiem! Chłodzenie ciasta na ciasteczka jest niezbędne, więc odłóż je na 2 godziny lub przygotuj dzień wcześniej.

Zbliża się nowa pora roku, więc nowy przepis na ciasteczka jest jak najbardziej wskazany. ????

Może mówię to często, ale nic nie było prawdziwsze niż w tym właśnie momencie... (dramatyczne? kto ja?) ... te klonowe ciasteczka z brązowym cukrem to najlepsze ciasteczka jakie kiedykolwiek zrobiłam

. I to stwierdzenie ma dużą wagę, biorąc pod uwagę, że jestem autorką całej książki kucharskiej poświęconej TYLKO ciasteczkom.

Klonowe ciasteczka z brązowym cukrem > każde inne ciasteczko.

Wiem, że jest dobre, kiedy je ugryzę!


Te ciasteczka z brązowego cukru klonowego są:

  • Nie ciastowate
  • Brązowo-cukrowe i maślane
  • Niewiarygodnie kruche i miękkie w środku
  • Chrupiące na krawędziach
  • Wypełnione czystym syropem klonowym
  • Wykończone soczystym lukrem klonowym

Lukier klonowy zastyga, więc są idealne do układania w stosy i transportu. Ponieważ, zaufaj mi, będziesz chciał je zabrać ze sobą wszędzie. Mecz piłki nożnej? Przynieś je. Impreza? Przynieś je. Sprzedaż ciast? Sprzedaj je. Bez okazji? Zrób je.


10 składników w Ciasteczkach Klonowych z Brązowego Cukru

  1. Mąka uniwersalna: Mąka uniwersalna jest strukturą ciasteczka. Bawiłam się z różnymi ilościami. 2 i 1/4 filiżanki nie było wystarczająco dużo i 2 i 1/2 filiżanki było za dużo. 2 i 1/3 filiżanki była idealna ilość, aby utrzymać się do płynnego syropu klonowego.
  2. Soda oczyszczona: S oda oczyszczona zapewnia uniesienie.
  3. Sól: Sól dodaje smaku i równoważy słodycz.
  4. Masło: 1 kij (1/2 filiżanki) jest mnóstwo dla ciasteczek klonowych i upewnij się, że używasz masła o temperaturze pokojowej. Powinno być chłodne w dotyku i nie roztopione w najmniejszym stopniu.
  5. Ciemny brązowy cukier: Porzuć podstawowy biały cukier. Dla optymalnego smaku i tekstury, sięgnąć po brązowy cukier zamiast. Gorąco polecam ciemny brązowy cukier dla dodatkowego smaku, ale jasny brązowy cukier działa zbyt. Potrzebujesz 1 filiżankę pakowane.
  6. Jajko: 1 jajko zapewnia strukturę, stabilność i bogactwo.
  7. Czysty syrop klonowy: Nie możemy zrobić ciasteczka klonowe bez czystego syropu klonowego. Unikaj "syropu śniadaniowego", który nie ma tego samego solidnego smaku klonu, że czysty syrop zawiera. Bawiłem się z różnych ilościach i 1/3 filiżanki jest wystarczająco dużo. A jako bonus, czysty syrop pomaga stworzyć lekko chrupiące krawędzie. Tak dobrze!
  8. Ekstrakt waniliowy: Dodaje smaku. Czy próbowałeś domowej roboty ekstrakt waniliowy jeszcze?
  9. Ekstrakt klonowy: Czysty syrop klonowy nie wystarczy, aby zagwarantować mega smak klonu. Bez kuli z ekstraktu klonowego, ciasteczka były brakujące. Czysty ekstrakt klonowy jest trudny do znalezienia, więc sięgnij po imitację. Ja preferuję markę McCormick, ponieważ jej smak nie jest sztuczny.
  10. Pekany: Orzechy są opcjonalnym składnikiem, ale dodają niesamowitego (i uzupełniającego!) smaku i tekstury.

Który czysty syrop klonowy jest najlepszy?

Klasa A jest dobra, ale klasa B jest ciemniejsza i bardziej aromatyczna, ponieważ jest produkowana później w sezonie. Szczerze mówiąc, nie można się pomylić z żadnym z nich!

Jak zrobić ciasteczka klonowe z brązowym cukrem

Minimalny wysiłek, mega efekty. ♥

  1. Ubij suche składniki razem.
  2. Krem masło i brązowy cukier razem.
  3. Beat w jajko, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy, i ekstrakt klonowy.
  4. Wymieszaj suche i mokre składniki razem.
  5. Dodać orzechy pekan.
  6. Schłodzić ciasto na ciasteczka. To ciasto zawiera dodatkowy płyn (syrop klonowy), więc schłodzenie ciasta jest kluczowe. Odłóż na 2 godziny, aby schłodzić to ciasto. Bez schłodzenia, ciasteczka rozłożą się w tłustą kałużę.
  7. Uformuj z ciasta kulki. Każda kulka ciasta to około 1,5 łyżki stołowej.
  8. Piecz, aż brzegi będą zwarte. Ciasteczka są gotowe po około 13 minutach.

Potem oczywiście polewamy wierzch lukrem klonowym!

Niezapomniany lukier klonowy!!!

Do tego super łatwego lukru klonowego potrzebujesz tylko 3 składników: masła, syropu klonowego i cukru pudru. Aby uniknąć jakichkolwiek grudek, przesiej cukier puder. Jeśli chcesz, szczypta soli doda wyjątkowej głębi smaku. Wspaniałą rzeczą w tym klonowym lukrze jest to, że w końcu zastyga, więc ciasteczka nie są lepkie ani trudne do przechowywania.

Masz moje pełne poparcie, aby używać tego lukru klonowego do wszystkiego i do wszystkiego. Kilka pomysłów: bananowe podpłomyki i dyniowe podpłomyki, oczywiście.

A tak na marginesie!

Dzisiejsze ciasteczka różnią się od ciasteczek klonowych z miękką polewą z książki Sally's Cookie Addiction. Tamte są ultra ciasteczkowe (pomyślcie o naleśnikach!) z umiarkowanym smakiem klonu. Te są bardziej podobne do ciasteczek czekoladowych, jeśli chodzi o teksturę.

Też uwielbiam te ciasteczka

  • Ciasteczka owsiane z cynamonem jabłkowym
  • Ciasteczka maślane z orzechami pekan
  • Snickerdoodles (bez konieczności chłodzenia ciasta!)
  • Ciasteczka owsiane Scotchies
  • Karmelowe ciasteczka jabłkowo-korzenne Thumbprints
  • Ciasteczka czekoladowe z dynią
Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikona odcisku ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Ciasteczka klonowe z brązowym cukrem

4,9 z 129 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 2 godziny, 15 minut
  • Czas gotowania: 13 minut
  • Całkowity czas: 2 godziny, 30 minut
  • Wydajność: 28-30 ciasteczek
  • Kategoria: Deser
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Klonowe ciasteczka z brązowym cukrem to zdecydowany faworyt pod względem smaku, chrupiących brzegów, mega ciągnącego środka i klonowego lukru. Chłodzenie ciasta na ciasteczka jest niezbędne, więc odłóż je na 2 godziny lub przygotuj je dzień wcześniej.


Składniki

  • 2 i 1/3 szklanki(291g) uniwersalnej mąki (łyżka i wyrównana)
  • 1 łyżeczka soda oczyszczona
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 1/2 szklanki(115g; 1 laska) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1 fil iżanka (200g) ciemnego brązowego cukru*.
  • 1 duże jajko, w temperaturze pokojowej
  • 1/3 szkl anki (80ml) czystego syropu klonowego*
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z klonu*
  • 1 filiżanka (130g) posiekanych pekanów*

Lukier klonowy

  • 2 łyżki stołowes(30g) niesolonego masła
  • 1/3 filiżanki (80ml) czysty syrop klonowy
  • 1 filiżanka(112g) przesiany cukier puder*
  • szczypta soli, do smaku

Instrukcje

  1. Mąkę, sodę oczyszczoną i sól ubijemy razem w średniej misce. Odłożymy na bok.
  2. Mikserem ręcznym lub z łopatkami ubijemy na średnich obrotach masło z brązowym cukrem na gładką masę, około 1-2 minut. Dodaj jajko i ubijaj na wysokich obrotach aż do połączenia, około 30 sekund. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski. Dodaj syrop klonowy, ekstrakt waniliowy i ekstrakt klonowy, a następnie ubijaj na wysokich obrotach, aż do połączenia.
  3. Wsypać suche składniki do mokrych składników, a następnie wymieszać na niskiej prędkości do połączenia. Dodaj pekany, a następnie ubijaj na niskich obrotach, aż do połączenia. Ciasto będzie kremowe i miękkie.
  4. Przykryj i schładzaj ciasto przez 2 godziny w lodówce (lub do 3-4 dni). W przypadku chłodzenia dłuższego niż kilka godzin, pozostaw w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut przed wałkowaniem i pieczeniem, ponieważ ciasto będzie dość twarde.
  5. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyłóż 2-3 duże blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub silikonową matą do pieczenia. (Zawsze zalecane do ciasteczek) Odłóż na bok.
  6. Z ciasta na ciasteczka uformuj kulki, około 1,5 łyżki na jedno ciasteczko. Pomocna jest w tym gałka do ciasteczek. Piec każdą partię przez 12-13 minut, aż lekko zbrązowieją po bokach. Środki będą wyglądały na bardzo miękkie.
  7. Wyjmij z piekarnika. Jeśli ciepłe ciasteczka wyglądają na pulchne, lekko uderz patelnię o blat po wyjęciu z piekarnika. Pomoże to lekko opróżnić ciasteczka, tworząc piękne pęknięcia, takie jak na zdjęciu. Ostudź ciasteczka na blasze przez 5 minut, a następnie przenieś na druciany stojak, aby całkowicie ostygły.
  8. Zrób lukier: W małym rondelku na małym ogniu roztopić masło i syrop klonowy razem, ubijając od czasu do czasu. Gdy masło się rozpuści, zdjąć z ognia i wmieszać przesiany cukier puder. Dopraw do smaku. Dodaj szczyptę soli, jeśli chcesz. Polej ostudzone ciasteczka. Lukier zastygnie po około 1 godzinie.
  9. Ciasteczka pozostaną świeże w temperaturze pokojowej do 1 tygodnia.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania: Ciasto na ciasteczka można przygotować i schłodzić w lodówce do 4 dni. Pozostawić do osiągnięcia temperatury pokojowej, a następnie kontynuować krok 5. Upieczone ciasteczka, z lukrem lub bez, zamrażać dobrze przez okres do 3 miesięcy. Nieupieczone kuleczki z ciasta ciasteczkowego zamrażamy do 3 miesięcy. Zamrożone ciasteczka piecz przez dodatkową minutę, nie musisz ich rozmrażać. Kliknij tutaj, aby uzyskać moje wskazówki i porady na temat zamrażania ciasta na ciasteczka.
  2. Brązowy cukier: Polecam ciemny brązowy cukier dla głębszego smaku, ale można użyć 1 filiżankę (200g) jasnego brązowego cukru zamiast, jeśli trzeba.
  3. Syrop klonowy: Unikaj "syropu śniadaniowego", który nie ma tego samego solidnego smaku klonu, który zawiera czysty syrop. Klasa A jest dobra, ale klasa B jest ciemniejsza i bardziej aromatyczna, ponieważ jest produkowany później w sezonie. Nie można się pomylić z obu w tych ciasteczkach.
  4. Ekstrakt klonowy: Czysty syrop klonowy nie wystarczy, aby zagwarantować mega smak klonu. Bez kuli ekstraktu klonowego, ciasteczka były brakujące. Używam McCormick ekstraktu klonowego. Można go znaleźć w alei do pieczenia.
  5. Pekany: Pekany są opcjonalne, ale dodają wspaniałego smaku i tekstury. Polecam niesolone, nieprażone pekany, ale nie krępuj się użyć solonych prażonych pekanów. Nie krępuj się też ich pominąć lub zastąpić posiekanymi orzechami włoskimi.
  6. Cukier puder: Aby uniknąć jakichkolwiek grudek, przesiej cukier puder.
  7. Koniecznie sprawdź moje 5 najlepszych wskazówek dotyczących pieczenia ciasteczek i te moje 10 niezbędnych narzędzi do pieczenia ciasteczek.

Słowa kluczowe: ciasteczka, syrop klonowy, jesienny deser

Przepisy powiązane

  • Brązowy Cukier Shortbread
  • Ciasteczka gwiazdkowe z klonowym cynamonem
  • Ciasteczka owsiane z cynamonem jabłkowym
  • Ciasteczka maślane z orzechami pekan

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły