Chai Spice Buttercream

image
Przejdź do przepisu

Ten krem z przyprawami chai

jest luksusowo kremowy i gładki z niezrównanym korzennym smakiem cynamonu, imbiru, kardamonu i ziela angielskiego. Jest to wszystko, co uwielbiamy w chai spice latte w słodkiej formie lukru i możesz go użyć do udekorowania wielu wypieków, takich jak babeczki bananowe, babeczki dyniowe, ciasto waniliowe i wiele innych.

Czy lukier jest najlepszą częścią ciasta?

W zależności od przepisu, mogłabym pójść w jedną lub drugą stronę, ale lukier jest bez wątpienia zabawnym dodatkiem do naszych wypieków. A kategoria lukru na mojej stronie internetowej stale się powiększa! Sparowałam wiele moich przepisów na babeczki i ciasta z lukrem, a teraz tworzę osobne strony dla większości przepisów z lukrem. Użyj strony Przepisy na lukry, aby przejrzeć różne opcje łączenia w pary z Twoimi deserami - możesz mieszać i dopasowywać lukry i ciasta/ciasteczka, aby stworzyć swoją własną kombinację smakową!

Krem z przyprawami chai

Korzenne latte Chai było inspiracją do stworzenia dzisiejszego przepisu na lukrowany krem. Zawsze łączę go z babeczkami z chai latte, ale istnieje wiele innych połączeń dla tego przyprawionego kremu! W rzeczywistości, czytelnicy napisali mi, że uwielbiają go z babeczkami dyniowymi i tymi piernikowymi. Mniam!

Jak zrobisz Chai Spice Buttercream!

Ten chai spice buttercream zaczyna się od tego waniliowego buttercream jako podstawa. Jest to amerykański styl buttercream wykonane z pokojowej temperatury masła, cukier puder, kremowy płyn, takie jak ciężka śmietana, mleko, lub pół na pół, plus ekstrakt waniliowy i trochę soli do smaku. Wariacja z przyprawami chai jest nieco zwiększona, używa ciężkiej śmietany dla uzyskania bogatej i kremowej konsystencji, a także zawiera przyprawy - to niewiarygodne, jak wiele smaku suche przyprawy mogą dodać do naszego lukru.

  • Przygotuj najpierw mieszankę przypraw chai, aby była gotowa. Mikser stojący lub ręczny jest najbardziej pomocny, aby uzyskać gładką i kremową konsystencję lukru. Kiedy wszystko się połączy, spróbuj kremu i dodaj jeszcze szczyptę soli, jeśli jest taka potrzeba.

Domowa mieszanka przypraw Chai

Mieszanka 4 kuchennych przypraw tworzy pyszny smak przyprawy chai, który uwielbiamy. Aby zrobić przyprawę chai w domu, połącz cynamon, kardamon, imbir i ziele angielskie. Zgodnie z przepisem poniżej, użyjemy tej mieszanki do lukru, a odrobinę możesz zachować do przybrania wierzchu. Możesz również użyć tej mieszanki przypraw chai zamiast cynamonu w cieście bananowym, chlebie bananowym, snickerdoodles i chlebie gwiaździstym. Używamy tych samych przypraw do przygotowania pączków z przyprawami chai i ciasta bundt cake z przyprawami chai.

W innych lukrach:

Możesz nawet dodać 3/4 - 1 łyżeczkę tej mieszanki przypraw do kremowego lukru serowego lub szwajcarskiego kremu bezowego. Dodaj ją po dodaniu ekstraktu waniliowego. (Dodanie całej mieszanki przypraw chai wcześniej byłoby zbyt mocne, więc użyj tylko 3/4 - 1 łyżeczki).

Co najlepiej smakuje z Chai Spice Buttercream?

  • Ciasto dyniowe i babeczki dyniowe
  • Ciasto bananowe i babeczki bananowe
  • Babeczki Snickerdoodle
  • Babeczki czekoladowe
  • Nadzienie do francuskich Macarons
  • Białe Ciasto
  • Babeczki Chai Latte Cupcakes (na zdjęciu)
  • Lukrowane na ciasteczkach cukrowych

Przejrzyj moje przepisy na ciasta i babeczki, aby znaleźć więcej inspiracji smakowych. Poniższy przepis na lukier wystarczy na 12-16 babeczek, cienką warstwę na ćwierć blachy lub dwuwarstwowy tort. W przypadku tortu 3-warstwowego, zalecam 1,5-krotne zwiększenie przepisu, aby mieć pewność, że wystarczy na każdą warstwę.

Drukuj ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Krem maślany z przyprawami chai

5 z 1 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 5 minut
  • Czas gotowania: 0 minut
  • Całkowity czas: 5 minut
  • Wydajność: 3-4 filiżanki
  • Kategoria: Deser
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Ten domowy krem maślany z przyprawami chai jest luksusowo kremowy, jedwabisty i gładki.


Składniki

Mieszanka przypraw Chai

  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 1/2łyżeczki mielonego kardamonu
  • 1/8 łyżeczki mielonego ziela angielskiego

Krem maślany

  • 1 i 1/2 szklanki(345g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 5,5 - 6 filiżanek (660-720g) cukru pudru
  • 1 i 3/4 łyżeczki mieszanki przypraw chai (powyżej)
  • 1/4 szkl anki (60ml) gęstej śmietany
  • 2 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
  • szczypta soli
  • opcjonalnie do przybrania: laski cynamonu

Instrukcje

  1. Przygotujemy mieszankę przyprawową chai: Zmieszaj razem wszystkie przyprawy chai. Otrzymasz 2 i 1/8 łyżeczki. Użyjesz 1 i 3/4 łyżeczki do kremu i będziesz miał więcej do dekoracji. Jeśli nie planujesz używać dodatkowej mieszanki przypraw chai do dekoracji, po prostu wbij ją całą do lukru - dodatkowy smak przypraw jest wspaniały!
  2. Za pomocą miksera ręcznego lub stojącego wyposażonego w łopatkę, ubij masło na średnich obrotach do uzyskania kremowej konsystencji, około 2 minut. Zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką. Dodać 5 i 1/2 szklanki (660g) cukru pudru, śmietanę, 1 i 3/4 łyżeczki mieszanki przypraw chai, ekstrakt waniliowy i szczyptę soli. Ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund, następnie zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj przez 2 minuty, aż do połączenia i uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli lukier wygląda na zsiadły lub tłusty, najlepiej jest wbić więcej cukru pudru, aby go wygładzić. W razie potrzeby ubijaj do 1/2 szklanki (60g) więcej cukru pudru, aby wygładzić. Jeśli lukier wydaje się zbyt gęsty, aby go rozsmarować, dodaj jeszcze jedną łyżkę stołową (15ml) śmietany. Dopraw do smaku i dodaj szczyptę soli, jeśli lukier jest zbyt słodki.
  3. Użyj natychmiast lub przykryj szczelnie i przechowuj do 1 dnia w lodówce lub do 3 miesięcy w zamrażarce. Po zamrożeniu rozmroź w lodówce, a następnie ubijaj lukier na średnich obrotach przez kilka sekund, aby znów był kremowy. Dodanie odrobiny śmietany lub mleka pomoże ponownie rozrzedzić rozmrożony lukier, jeśli zajdzie taka potrzeba.

Uwagi

  1. Piping Tip: Użyłem (link partnerski) Wilton 8B końcówka do pipet w powyższych zdjęć. Jest to jedna z moich ulubionych końcówek do dekoracji i możesz zobaczyć jak jej używać w naszym filmie instruktażowym Piping Tips.
  2. Ilość: Ten przepis wystarczy na 12-16 babeczek, cienką warstwę na ćwierć arkuszu ciasta o wymiarach 9×13 cali lub na 2 warstwowy tort. W przypadku tortu 3-warstwowego, polecam 1,5x przepis, aby mieć pewność, że wystarczy na każdą warstwę.

Słowa kluczowe: chai spice buttercream

Przepisy powiązane

  • Łatwe pączki z przyprawami chai
  • Kremowy lukier truskawkowy
  • Ciasteczkowe ciasto maślane z lukrem
  • Ulubiony waniliowy lukier śmietankowy

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły