Bułeczki z dynią korzenną

image
Przejdź do przepisu

Rozkoszuj się cynamonowymi ciasteczkami z dużą ilością przyprawy dyniowej w tym inspirowanym jesienią przepisie na ciasteczka w stylu "icebox"/"slice-and-bake". Przepis na ciasteczka z dyniową przyprawą

rozpoczyna się od przygotowania ciasta z dyniowego cukru w 1 misce, które następnie rozwałkujesz i posypiesz brązowym cukrem oraz dużą ilością przyprawy do ciasta dyniowego. Po zwinięciu w rulon, schłodź ciasto przed pokrojeniem i upieczeniem. Jako wykończenie przed podaniem wybierz lukier śmietankowy lub klonowy.

To zupełnie jak ciasteczka cynamonowe, ale w wersji z przyprawą dyniową. Testerzy zachwycali się ich charakterystycznym cynamonowo-korzennym smakiem, a my nie mogliśmy się zdecydować, który lukier jest lepszy, więc poniżej znajdziesz dwie opcje!


Ciasteczka Pumpkin Spice Roll Cookies: Czego się spodziewać

  • Smak: Smak dyni jest lekki, ale smak przypraw korzennych jest silny, szczególnie w drugim dniu. Jeden z moich testerów przepis powiedział "smak dyni przychodzi przez i to jest po prostu odpowiednia ilość przyprawy dyni." Są jak dyniowe cynamonowe bułeczki w formie ciasteczek i możesz wybrać kremowy serek lub klonowy lukier. Jeśli to wszystko brzmi dla Ciebie smakowicie, z pewnością pokochasz te jesienne ciasteczka!
  • Tekstura: Każde ciasteczko jest miękkie w środku, z maślanymi zawijasami z brązowego cukru korzennego i pysznie chrupiącymi krawędziami. W drugim dniu nabierają nieco bardziej chrupiącej tekstury, podobnej do gęstego pieczywa kruchego.
  • Łatwość: Gdy już się za nie zabierzesz, przepis jest dość prosty. Jednak, ponieważ nie są to typowe ciasteczka w kształcie kropli i wymagają dokładnych pomiarów, uważam je za średnio zaawansowany przepis na wypieki - zdecydowanie jest to fajny projekt na jesienne popołudnie.
  • Czas: Odłóż na bok wystarczająco dużo czasu, aby schłodzić to ciasto na ciasteczka po rozwałkowaniu i złożeniu go w bale. Bez chłodzenia, to jest niemożliwe, aby starannie pokroić ciasteczka, a jeśli uda Ci się wyciąć kilka przyzwoitych ciasteczek, stracą kształt i zbyt rozłożone w piekarniku. Nie marnuj swoich składników i wysiłku - schłódź to ciasto. Po wszystkich przygotowaniach, chłodzeniu, pieczeniu i kilku minutach chłodzenia, ten przepis zajmuje zazwyczaj nieco ponad 3 godziny.

Sztuczka, jak dodać dynię do ciasta na ciasteczka

Te dyniowo-korzenne roladki zaczynają się od dyniowo-korzennego ciasta na ciasteczka cukrowe. Puree z dyni zastępuje jajko, więc te ciasteczka są bezjajeczne, tak jak moje inne naturalnie bezjajeczne przepisy na wypieki. Dynia jest dość mokra i może zrujnować teksturę ciasta na ciasteczka, szczególnie takie, które wymaga specjalnego formowania. Jak być może pamiętasz z tych dyniowych ciasteczek owsianych z brązowym masłem i moich dyniowych ciasteczek z kawałkami czekolady, sztuką na wykorzystanie dyni w cieście ciasteczkowym bez zmiany jego tekstury jest pozbycie się jej nadmiaru wilgoci.

Oto, co zrobisz: Zacznij przepis od zblendowania 6 łyżek stołowych puree z dyni czystym kuchennym ręcznikiem do herbaty lub papierowymi ręcznikami. Ilość płynu może Cię zaskoczyć! Po odciągnięciu wilgoci, powinieneś mieć około 1/3 filiżanki puree z dyni.

  • Dlaczego to jest ważne? Może się to wydawać głupim i bezsensownym krokiem, ale jest on kluczowy dla sukcesu tego dyniowego ciasta na ciasteczka cukrowe. Bez tego, ciasto będzie niechlujnym bałaganem, którego nie da się rozwałkować i uformować.
  • Czy zawsze musisz to robić z ciasteczkami dyniowymi? Nie, nie zawsze jest to konieczne. Możesz pominąć ten krok podczas robienia moich miękkich ciasteczek dyniowych, ponieważ chcemy, aby dodatkowa wilgoć z dyni dała miękkie i ciastowate ciasteczka. Pomyśl o swoim efekcie końcowym i jeśli chcesz mieć kruche, gęste ciasteczka lub ciasto na ciasteczka, które możesz łatwo obsługiwać i kształtować, prawdopodobnie najlepiej będzie usunąć trochę wilgoci z dyni.

Zdjęcia i szczegóły krok po kroku

Po pozbyciu się części wilgoci z puree dyniowego, nadszedł czas na przygotowanie ciasta na ciasteczka. Jak wiele przepisów na ciasteczka, ten przepis zaczyna się od kremowego masła i cukru. Pamiętaj, że masło w temperaturze pokojowej jest chłodne w dotyku - nie jest zbyt miękkie - i możesz przeczytać więcej o tym, jak to wpływa na sukces Twojego wypieku na mojej stronie o temperaturze pokojowej masła. Wmieszaj dynię i wanilię do masła i cukru, aż do połączenia. Nie martw się, jeśli masa będzie wyglądała na zsiadłą, ponieważ wszystko się połączy, kiedy dodasz suche składniki.

To jest ciasto na ciasteczka z 1 miski - dodaj suche składniki jeden po drugim do mokrych składników.

Reszta procesu jest taka sama jak w przypadku moich zwykłych ciasteczek cynamonowych. Podziel ciasto na pół, a następnie rozwałkuj każdą połowę na prostokąty o wymiarach 10×8 cali (czyli nieco większe niż w przypadku zwykłej wersji). Ciasto powinno mieć około 1/4 cala grubości. Teraz możesz posmarować je roztopionym masłem i pokryć mieszanką brązowego cukru, przyprawy pumpkin pie i cynamonu.

Używając opuszków palców, ostrożnie zwiń każde w kłódkę. Jeśli ciasto na ciasteczka pęka, poniżej zamieszczam wskazówki, które pomogą Ci rozwiązać ten problem. Zawiń bale i schładzaj je w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Po tym czasie pokrój i upiecz swoje ciasteczka pumpkin spice roll. Nie jest to zbyt trudne, zwłaszcza jeśli zrozumiesz proces zanim zaczniesz.


Lukier klonowy czy kremowy lukier serowy?

Ciasteczka niekoniecznie potrzebują wykończenia, ale jeśli jest okazja do polania, wykorzystajmy ją. Który z nich powinieneś wybrać? Smakosze uwielbiali kremowy lukier serowy, ale przykrywa on ładne zawirowania. Lukier klonowy był kolejnym faworytem i z pewnością docenicie fakt, że w końcu zastyga, więc lukrowane ciasteczka można łatwo układać, przechowywać i/lub transportować. Przepisy na lukier klonowy i kremowy lukier serowy znajdują się poniżej.

Możesz je nawet polubić z solonym karmelem lub brązową polewą maślaną z tych dyniowych ciasteczek owsianych z brązowym masłem. Mnóstwo możliwości wyboru!


Czy mogę użyć tego ciasta do wycinania ciasteczek z dyni?

Tak, ale uważam, że to ciasto jest trochę trudne do zrobienia, gdy używasz wycinarek do ciasteczek. Zamiast tego, zdecydowanie polecam po prostu użycie moich ciasteczek z cukrem i dodanie 1 i 1/2 łyżeczki przyprawy pumpkin pie spice oraz 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu podczas dodawania mąki.

Jeśli zdecydujesz się użyć tego ciasta, upewnij się, że powierzchnia robocza i wykrawacze są lekko oprószone mąką i nie spiesz się z ponownym rozwałkowaniem resztek ciasta. Aby uzyskać szczegółowe instrukcje, najlepiej będzie postępować zgodnie z moimi instrukcjami dotyczącymi przepisu na ciasteczka cukrowe (kroki 4-9), używając tego ciasta na ciasteczka dyniowe.


Rozwiązywanie problemów z ciastem

  • Ciasto jest zbyt miękkie do wałkowania: Jeśli Twoje masło było zbyt miękkie lub jeśli nie usunąłeś wystarczająco dużo wilgoci z puree z dyni, Twoje ciasto na ciasteczka może być zbyt miękkie, aby je rozwałkować w kroku 3. Dodaj 1 łyżkę mąki do ciasta i ubijaj na niskich obrotach aż do połączenia.
  • Ciasto jest zbyt kruche, aby je rozwałkować: Kilka razy, gdy testowałam ten przepis, pogoda była dość sucha i zauważyłam, że moje ciasto też było suche. Mogło to być również spowodowane tym, że usunęłam zbyt dużo wilgoci z dyni. Jeśli Twoje ciasto jest zbyt kruche, aby je rozwałkować w kroku 3, dodaj 2-3 łyżeczki puree dyniowego (nie zblendowanego) do ciasta i ubijaj na niskich obrotach, aż do połączenia.
  • Ciasto się rozrywa/pęka: Po pierwsze, rozwałkuj ciasto wystarczająco cienko - na grubość około 1/4 cala. Po drugie, upewnij się, że powierzchnia robocza jest dobrze oprószona mąką, ponieważ w przeciwnym razie ciasto będzie się przyklejać do blatu i tworzyć pęknięcia i łzy, jak na zdjęciu poniżej. Jeśli ciasto nadal pęka/rozrywa się podczas wałkowania, oprósz swoje ręce mąką i spróbuj zlepić łzy z powrotem. Jeśli zauważysz, że ciasto pęka, ponieważ jest zbyt suche, zwilż opuszki palców odrobiną wody, aby pomóc w formowaniu pęknięć z powrotem razem.

Unikajmy tego! ↓↓

Drukuj zegar ikona zegara ikona sztućców ikona sztućców ikona flagi ikona flagi ikona folderu ikona folderu ikonainstagramu ikonainstagramu ikonapinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikona kwadratów ikona serc ikona serc litych ikona serc litych

Ciasteczka bułeczki z dyniową przyprawą

4,7 z 200 recenzji
  • Autor: Sally
  • Prep Time: 2 godziny, 40 minut (w tym chłodzenie)
  • Czas gotowania: 14 minut
  • Całkowity czas: 3 godziny, 10 minut
  • Wydajność: 50 ciasteczek
  • Kategoria: Ciasteczka
  • Sposób przygotowania: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Ciasteczka z przyprawami dyniowymi to ciasteczka do lodów, które łączą w sobie ciasto z dyniowym cukrem z nadzieniem z brązowego cukru i przypraw dyniowych. Ogólnie rzecz biorąc, smak dyni jest słaby, ale przyprawy są mocne. Jako wykończenie przed podaniem możesz wybrać lukier śmietankowy lub klonowy. Zapoznać się z uwagami do przepisu i obejrzeć film przed rozpoczęciem pracy.


Składniki

  • 3/4 szklanki(170g) niesolone masło, zmiękczone do temperatury pokojowej
  • 3/4 filiżanki (150g) cukier granulowany
  • 6 łyżek stołowych (86g) puree z dyni (usunąć wilgoć, patrz uwaga)*.
  • 1 i 1/2 łyżeczki czystego ekstraktu waniliowego
  • 2 i 1/4 szklanki (281g) uniwersalnej mąki (łyżka i wyrównana)
  • 1 i 3/4 łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego
  • 1/2 łyżeczki mielony cynamon
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sól

Nadzienie

  • 3 łyżki stołowe(43g) niesolonego masła, roztopionego i lekko ostudzonego
  • 2/3 szklanki (135g) jasnego lub ciemnego brązowego cukru
  • 1 i 3/4 łyżeczki przyprawy do ciasta dyniowego
  • 1 łyżeczka mielony cynamon

Kremowy lukier serowy (lub użyj lukru klonowego w uwagach)

  • 4 uncje (około 1/2 szklanki lub 112g) pełnotłustego sera śmietankowego, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 1 łyżka stołowa (15g) niesolonego masła, zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 3/4 szklanki (90g) cukru pudru
  • 1/4 łyżeczki czysty ekstrakt waniliowy
  • opcjonalnie: szczypta soli

Instrukcje

  1. Po pierwsze, upewnij się, że usunąłeś nadmiar płynu z puree dyniowego poprzez zmoczenie go do maksimum czystym ręcznikiem kuchennym lub ręcznikiem papierowym. Z nadmiarem wilgoci z dyni ciasto nie wyjdzie dobrze. Po usunięciu nadmiaru płynu, powinieneś mieć około 1/3 filiżanki (75g) do wykorzystania w przepisie. Patrz uwaga do przepisu.
  2. Przygotuj ciasto: W dużej misce, używając miksera ręcznego lub miksera z łopatką, ubij masło i cukier na wysokich obrotach, aż będą całkowicie gładkie i kremowe, około 2 minut. Dodaj dynię i ekstrakt waniliowy, a następnie ubijaj na wysokich obrotach aż do połączenia, około 1 minuty. Zeskrobać boki i dno miski i ponownie ubić, jeśli to konieczne, aby połączyć. Nie szkodzi, jeśli mieszanina wygląda na zsiadłą. Dodaj mąkę, przyprawę do ciasta dyniowego, cynamon, proszek do pieczenia i sól. Ubijać na niskich obrotach, aż do połączenia i utworzenia gęstego ciasta.
  3. Uformuj i wypełnij: Podzielić ciasto na 2 równe części. Jeśli chcesz być dokładny i zważyć ciasto, każda połowa powinna mieć około lub trochę więcej niż 12 uncji każda. Na posypanej mąką powierzchni roboczej, używając oprószonych mąką rąk, uformuj każdą z nich w mały prostokąt. Następnie, używając lekko oprószonego mąką wałka, rozwałkuj każdą porcję ciasta na prostokąt o wymiarach 10×8 cali. Powinien on mieć około 1/4″ grubości. Podczas wałkowania, używaj rąk, aby pomóc utrzymać boki prosto, tak jak widzisz mnie na filmie. Rozprowadź połowę roztopionego masła na każdym prostokącie - nie musi to być dokładnie połowa, wystarczy oko. To będzie gruba warstwa masła. Wymieszaj brązowy cukier, przyprawę do ciasta dyniowego i cynamon razem, a następnie posyp równomiernie na każdym z nich. Używając tylnej części łyżki, wbij brązowy cukier i przyprawy w masło, aby pomóc im się przykleić.
  4. Powoli, opuszkami palców, zwiń każdy prostokąt w 10-calową kłodę. Jeśli ciasto pęka, użyj palców, aby je wygładzić. (Zawiń bochenki ciasta w folię plastikową, papier pergaminowy lub folię aluminiową. Schładzaj bochenki ciasta przez co najmniej 2 godziny i do 3 dni w lodówce. (Lub zamrozić na okres do 3 miesięcy, patrz instrukcja zamrażania poniżej.) Przedstawione na zdjęciu bochenki ciasta schłodziły się w lodówce przez 1 dzień.
  5. Rozgrzać piekarnik do 350°F (177°C). Wyłożyć duże blachy papierem pergaminowym lub silikonowymi matami do pieczenia.
  6. Wyjąć bochenki ciasta z lodówki. Używając ostrego noża, pokrój każdy z nich na plasterki nieco mniejsze niż 1/2 cala (pomiędzy 1/4 a 1/2 cala jest idealnie). Z jednego kawałka ciasta otrzymasz około 24-26 ciasteczek. Ułóż pokrojone ciasteczka na blasze do pieczenia w odległości 1,5-2 cali od siebie. Jeśli plasterki straciły swój okrągły kształt, użyj palców, aby pomóc im uformować się w idealne kółka. Nie jest to oczywiście konieczne, ale możesz zobaczyć jak ja to robię na filmie.
  7. Piecz przez 13-15 minut lub do lekkiego zrumienienia na spodzie. (Gdy ciastka się pieką, możesz zrobić lukier w następnym kroku). Gotowe ciastka wyjmij z piekarnika, pozostaw do ostygnięcia na blasze przez 10 minut, a następnie przenieś na drucianą półkę.
  8. Zrobić kremowy lukier serowy (lub lukier klonowy wymieniony w uwagach do przepisu): W dużej misce za pomocą miksera ręcznego lub stojącego wyposażonego w łopatkę lub przystawkę do ubijania, ubij serek śmietankowy na wysokich obrotach, aż będzie całkowicie gładki i kremowy, około 1 minuty. Dodaj masło i ubijaj do uzyskania gładkiej i połączonej masy. Dodać cukier puder i ekstrakt waniliowy, a następnie ubijać na średnich obrotach, aż do połączenia. Doprawić do smaku. Dodaj szczyptę soli, jeśli chcesz.
  9. Ciepłe lub ostudzone ciasteczka posmarować kremowym lukrem serowym (lub polać lukrem klonowym).
  10. Przykryć zwykłe lub lukrowane ciasteczka i przechowywać w temperaturze pokojowej do 2 dni lub w lodówce do 1 tygodnia.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania i zamrażania: Upieczone ciasteczka (z lukrem lub bez) dobrze zamrozić do 3 miesięcy. Rozmrażać przez noc w lodówce. Jak wspomniano w kroku 4, możesz schłodzić zwinięte w kłody ciasteczka przez 3 dni w lodówce lub zamrozić je na okres do 3 miesięcy. Rozmroź zamrożone bale w lodówce, a następnie przejdź do kroku 5. Możesz również zamrozić ciasto po kroku 2 (przed rozwałkowaniem/ukształtowaniem) na okres do 3 miesięcy. Przygotuj ciasto w kroku 2, podziel na dwie porcje, spłaszcz obie połówki w dysk, tak jak robimy to z ciastem, zawiń każdą w folię, a następnie zamroź. Rozmrażaj całkowicie w temperaturze pokojowej, a następnie przejdź do kroku 3.
  2. Dynia: Zmierz dynię przed zblendowaniem jej. Blot jak najwięcej wilgoci z puree z dyni, jak można przed użyciem w tym cieście. Zobacz zdjęcie w poście dla wizualizacji. Mniej wilgoci jest tutaj dobrą rzeczą! Po zblendowaniu nadmiaru płynu, powinieneś mieć około 1/3 filiżanki (75g) do wykorzystania w przepisie. Użyj czystej dyni (np. z puszki czystej dyni), a nie "nadzienia do ciasta dyniowego".
  3. Pumpkin Pie Spice: Zamiast przygotowanej przyprawy do ciasta dyniowego, użyj 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki mielonego imbiru, 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego i 1/4 łyżeczki mielonych goździków. Potrzebujesz tej ilości zarówno w cieście, jak i w nadzieniu. Jest to dodatek do cynamonu, o którym mowa w przepisie.
  4. Lukier klonowy: W małym rondelku na małym ogniu, stopić 2 łyżki stołowes(30g) niesolone masło z 1/3 filiżanki (80ml) czysty syrop klonowy, whisking okazjonalnie. Gdy masło się rozpuści, zdjąć z ognia i wbić 1 filiżanka(112g) przesianego cukru pudru. Dopraw do smaku. Dodaj szczyptę soli, jeśli chcesz. Polej ciasteczka ciepłe lub o temperaturze pokojowej. Lukier zastygnie po około 1 godzinie.
  5. Specjalne narzędzia (linki partnerskie): Mikser elektryczny (ręczny lub stojący), wałek do ciasta, pędzel do ciasta, blachy do pieczenia

Słowa kluczowe: ciasteczka z dyni korzennej

Przepisy powiązane

  • Dyniowe ciasteczka owsiane z czekoladą
  • Dyniowe bułeczki cynamonowe
  • Chleb cynamonowy jabłkowy
  • Chai Spiced Cinnamon Swirl Bundt Cake

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły