Babeczki z białą czekoladą

image
Przejdź do przepisu

Te babeczki z białej czekolady są bogate, wilgotne, przypominające krówki i zrobione z półsłodkiej czekolady do pieczenia. Nawet jeśli wyglądają na zwykłe, lukier na wierzchu jest zrobiony z roztopionej białej czekolady, więc masz dodatkowy smak ukryty w każdym kremowym zawirowaniu. Jeśli uwielbiasz czekoladę, te babeczki z marszczonym wierzchem są z pewnością doskonałym przysmakiem.

Ten przepis wykorzystuje ten sam przepis na babeczki, co nasze Babeczki Śmierci Czekoladą. Mamy również ten przepis na babeczki czekoladowe które dają lekką, sprężystą, a jednocześnie pysznie wilgotną konsystencję. Jeśli szukasz bardziej strukturalnej babeczki czekoladowej (mniej gąbczastej), spodoba Ci się dzisiejsza. Oprócz lukru z białej czekolady na wierzchu, mamy też czekoladową mżawkę i czekoladową posypkę. Tylko dla miłośników czekolady!


Opowiedz mi o tych babeczkach z białą czekoladą

  • Smak: Babeczki zapewniają czekoladowe doznania, których szukasz bez nadmiernej słodyczy. Czytelnicy stwierdzili, że smakują jak "wgryzanie się w czystą czekoladę".
  • Tekstura: Babeczkiczekoladowe są delikatne, wilgotne i oh-so-soft. Tylko ostrzeżenie teraz: ciasto na babeczki jest bardzo gęsta -prawie jak lukier lub budyń czekoladowy. Będziecie myśleć, że coś spieprzyliście robiąc ciasto, ale zaufajcie nam - nie spieprzyliście! Wystarczy spróbować i już wiesz, że czeka Cię niesamowicie bogata babeczka. Kremowy lukier z białej czekolady jest niezaprzeczalnie kremowy i bardzo dobrze trzyma się formy, ponieważ jest tak gęsty.
  • Łatwość: Te babeczki są łatwe do zrobienia z tylko jednym dodatkowym krokiem w porównaniu do zwykłego przepisu na babeczki - roztopienie czekolady i masła przed dodaniem do ciasta.

Wskazówki dotyczące sukcesu dla białej czekolady Frosting

  1. Prawdziwa czekolada. Polewa jest zrobiona z (zgadłeś!) roztopionej białej czekolady. NIE używaj wiórków z białej czekolady ani masy cukrowej. Zamiast tego, kup tabliczki białej czekolady w dziale z artykułami do pieczenia - my preferujemy marki Ghirardelli lub Baker's, które są sprzedawane obok wiórków czekoladowych.Jeśli uwielbiasz białą czekoladę, z pewnością spodobają Ci się równieżnasze babeczki truskawkowe z białączekoladą!
  2. Wskazówki dotyczące pipetowania. Gładki jak jedwab lukier nanieśliśmy na wierzch za pomocą końcówki do pipet 1M. Uwielbiamy używać tej końcówki do bardzo gęstego lukru. Po nałożeniu pipety, lukier przypomina lody soft serve. Możesz zobaczyć dokładnie jak to zrobić w naszym tutorialu i filmie wideo z końcówką do dekorowania.
  3. Dekoracje. Ponieważ zawsze jest potrzeba więcej czekolady, roztopiliśmy jej uncję i posypaliśmy nią wierzch, wraz z czekoladową posypką. (Wiecie, że zawsze jest zapotrzebowanie na czekoladową posypkę!)

Przegląd: Jak zrobić babeczki z białą czekoladą

Pełny przepis do wydrukowania jest poniżej, ale przejdźmy przez to szybko, abyś zrozumiał każdy krok, zanim zaczniemy.

  1. Przygotuj się. Rozgrzej piekarnik i wyłóż nim formę do muffinów. Do tego przepisu używamy standardowej, 12-liczbowej formy do muffinów.
  2. Rozpuść masło i czekoladę razem ipozostaw do lekkiego ostygnięcia.
  3. Przygotuj babeczki. Ubij razem kakao w proszku, mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. Osobno ubij jajka, cukier, brązowy cukier i wanilię. Dodaj schłodzone masło/czekoladę. Połącz z mieszanką mąki i maślanką. Maślanka jest kluczem do wilgotności babeczek. Zobacz uwagi do przepisu na DIY zamiennik kwaśnego mleka.
  4. Rozdziel pomiędzy foremki i upiecz.
  5. Przygotuj lukier. Ubij masło i cukier puder. Wymieszaj z roztopioną i ostudzoną białą czekoladą, dodaj śmietanę, ekstrakt waniliowy i sól.
  6. Zamroź i udekoruj. Na wierzchu posyp roztopioną czekoladą i posypką czekoladową, jeśli chcesz.

Więcej przepisów czekoladowych, które pokochali nasi czytelnicy

  • Czekoladowe ciastka z lawą
  • Ciasto czekoladowe bez mąki
  • Suflet czekoladowy
  • Ciasto z czarnego lasu
  • Czekoladowe ciasto z cukinii
Drukuj zegar ikona zegar ikona sztućce ikona sztućce ikonaflagaflaga ikonafolderfolder ikonainstagraminstagram ikonapinterestpinterest ikonafacebookfacebook ikonaprintprint ikonakwadraty ikona serce ikona serce stałe ikona stałe serce stałe ikona

Babeczki z białą czekoladą

★★★★★ 5 z 5opinii
  • Autorka: Sally
  • Czas przygotowania: 25 minut
  • Czas gotowania: 18
  • minut
  • Czas całkowity: 3 godziny
  • Plon: 12 babeczek
  • Kategoria: Babeczki
  • Metody: Pieczenie
  • Kuchnia: Amerykańska
Przepis do wydrukowania Przepis na szpilki

Opis

Super puszyste, wilgotne babeczki czekoladowe przygotowane od podstaw. Polewane kremowym, puszystym lukrem z białej czekolady. I oczywiście czekoladową posypką.


Składniki

Babeczki z ciemnej czekolady

  • 1/2 szklanki (1 laska lub 115g) niesolonego masła
  • 2 uncje (60g) wysokiej jakości półsłodkiej czekolady do pieczenia*
  • .
  • 1/2szklanki (41g) niesłodzonego kakao w proszku
  • (nie holenderskiego przetworzonego)
  • 3/4 szklanki (94g) uniwersalnej mąki
  • (łyżka i wyrównana)
  • 1/2 łyże czki sody oczyszcz
  • onej
  • 3/4 łyże czki proszku do
  • pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 duże jajka
  • , w temperaturze pokojowej
  • 1/2 szklanki (100g) cukru granulowanego
  • 1/4 filiżanki (50g) jasnego brązowego cukru
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu z wanilii
  • 1/2szklanki (120ml) maślanki*
.

Polewa z białej czekolady

  • 6 uncji (170g) białej czekolady
  • , roztopionej i lekko ostudzonej*.
  • 1 filiżanka (230g) niesolonego masła
  • , zmiękczonego do temperatury pokojowej
  • 2 filiżanki (240g) cukru pudru
  • 1/4 szklanki (60ml) gęstej śmietany*
  • 1 łyżeczka czystego ekstraktu z wanilii
  • 1/4 łyżeczki soli
  • opcjonalnie do przybrania:
2 uncje roztopionej półsłodkiej czekolady do pieczenia do posypania i posypka czekoladowa

Instrukcje

  1. Przygotować babeczki:
  2. Rozgrzej piekarnik do 350°F (177°C). Wyłożyć foremkę do muffinów z 12 otworami na babeczki. Odstaw na bok.
  3. Rozpuść masło i czekoladę razem w mikrofalówce. Mikrofalować w 30 sekundowych odstępach, mieszając za każdym razem. Możesz również roztopić masło i czekoladę na małym ogniu na kuchence. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy i odstaw do lekkiego ostygnięcia.
  4. W średniej wielkości misce, wrzuć kakao w proszku, mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól razem, aż do dokładnego połączenia. Odłóż na bok. W dużej misce, ubij jajka, cukier, brązowy cukier i wanilię razem, aż do uzyskania gładkiej masy. Dodaj schłodzone masło/czekoladę i ubijaj do uzyskania gładkiej masy. Dodaj połowę mieszanki mąki, a następnie połowę maślanki. Powtarzaj, aż wszystko zostanie dodane. Mieszać aż do *prawie* połączenia; nie przesadzać z mieszaniem. Ciasto będzie bardzo gęste, jak budyń.
  5. Rozdzielić ciasto pomiędzy 12 foremek w foremkach do babeczek. Piec przez 18 minut, lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed lukrowaniem.
  6. Przygotuj lukier:
  7. W średniej misce za pomocą miksera ręcznego lub stojącego wyposażonego w przystawkę z łopatkami, ubijaj masło na średniej prędkości przez 1 minutę. Przełącz mikser na niską prędkość i powoli dodawaj cukier puder. Szybko wymieszać schłodzoną białą czekoladę, tak aby była gładka i dodać do mieszaniny masła i cukru. Przełączyć mikser na średnią prędkość i ubijać przez 2 minuty, aż do połączenia i uzyskania kremowej konsystencji. Dodać śmietanę, ekstrakt waniliowy i sól. Ubijać przez 1 minutę, aż do połączenia. Polukrować babeczki i udekorować roztopioną czekoladą i posypką czekoladową, jeśli jest taka potrzeba.
  8. Resztki ciasta przechowywać w lodówce do 4-5 dni.

Uwagi

  1. Instrukcja przygotowania i zamrażania:
  2. Przygotować babeczki 1 dzień wcześniej. Trzymaj babeczki szczelnie przykryte w temperaturze pokojowej i zamrażaj w dniu podania. Nieprzemrożone babeczki mogą być zamrożone do 2 miesięcy. Rozmrażać przez noc w lodówce i doprowadzić do temperatury pokojowej przed lukrowania i podawania.
  3. Czekolada do pieczenia:
  4. Możesz znaleźć czekoladę do pieczenia tuż obok wiórków czekoladowych w alei do pieczenia - sprzedawane w 4 uncji barów. Lubię Bakers lub Ghirardelli marek.
  5. Maślanka:
  6. Maślanka jest wymagana do tego przepisu. Można zrobić własną wersję DIY maślanki w razie potrzeby. Dodaj 1 łyżeczkę białego octu lub soku z cytryny do kubka do odmierzania płynów. Następnie dodaj tyle mleka pełnego do tej samej miarki, aż osiągnie 1/2 szklanki. (W szczypcie, mleko o niższej zawartości tłuszczu lub mleko bez zawartości nabiału działa dla tego zakwaszonego mleka, ale babeczki nie będą smakować tak wilgotne lub bogate). Wymieszaj i odstaw na 5 minut. Domowej roboty "maślanka" będzie nieco zsiadłe i gotowe do użycia w przepisie.
  7. Biała czekolada:
  8. NIE używaj wiórków z białej czekolady w tym lukrze. Użyj czystej białej czekolady, takich jak Ghirardelli lub Baker's marki.
  9. Krem:
  10. Do lukru, mleko jest OK, aby użyć zamiast ciężkiej śmietany. Jednakże, śmietana jest preferowana dla najbardziej kremowej tekstury. Yum!
  11. Pamiętaj, aby sprawdzić moje 10 wskazówek do pieczenia najlepszych babeczek przed rozpoczęciem!

Słowa kluczowe:

babeczki z białą czekoladą

Przepisy powiązane

  • Czekoladowy kremowy lukier serowy
  • Babeczki Cookies & Cream z czekoladowym lukrem
  • Babeczki czekoladowe z lukrem z Nutelli
  • Czekoladowy lukier serowy

Najnowsze artykuły

image

Przepisy

image

Kolacja

image

Przepisy

Popularne artykuły