Składniki:
Chrupiąca sałatka "slaw:
Sposób przygotowania:
Drobno pokrój warzywa na chrupiącą sałatkę i wymieszaj w misce z oliwą z oliwek, octem, granatem, szczyptą soli morskiej i pieprzu. Odstaw na bok.
Na jednym talerzu ułożyć polentę z przyprawami, a na drugim roztrzepane jajko.
Pokrój rybę w paski, zanurz rybę w jajku, a następnie w polencie i odłóż na czysty talerz.
Rozgrzać patelnię z olejem kokosowym i delikatnie smażyć rybę przez kilka minut z każdej strony, aż stanie się złotobrązowa i ugotowana.
Wymieszaj jogurt z posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać rybę z chrupiącym sosem i cząstką cytryny.
* Jako alternatywę dla dzieci - wymieszaj 100g jogurtu z 2 łyżkami posiekanej pietruszki i podawaj z salsą z kukurydzy, pomidorów i ogórków (1/4 ogórka, 50g pomidorów, 50g kukurydzy konserwowej)
** Ludzie często zniechęcają się do ryb, ponieważ są one czasami rozgotowane. Nie ulegaj pokusie, aby gotować ją zbyt długo.